Traškūs vištienos kąsneliai karšto oro gruzdintuvėje

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Traškūs vištienos kąsneliai karšto oro gruzdintuvėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus užkandis prie filmų ar mėgstamų serialų su draugais ar šeimos nariais. O skonis tiesiog neapsakomas! Belieka tik pasiruošti skanų padažiuką prie šių traškių ir Puikus užkandis prie filmų ar mėgstamų serialų su draugais ar šeimos nariais. O skonis tiesiog neapsakomas! Belieka tik pasiruošti skanų padažiuką prie šių traškių ir gardžių gabalėlių. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų vištienos krūtinėlės
190 gramų pasukų
120 gramų panko džiūvėsėlių
90 gramų kvietinių miltų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis aštraus padažo (mėgstamo, nebūtina)
1 šaukštelis česnako miltelių
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Karšto oro gruzdintuvę įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
3.
Vištieną supjaustyti mažais, maždaug 1.5 cm gabalėliais ir sudėti į dubenį. Pabarstyti druska, pipirais, įberti 30 gramų miltų. Išmaišyti, kad visi gabaliukai pasidengtų miltais ir druska su pipirais.
4.
Į kitą dubenį pilti pasukas ir aštrų padažą. Išmaišyti.
5.
Į kitą dubenį berti likusius miltus, druską, pipirus, kukurūzų krakmolą, česnako miltelius, rūkytą papriką ir panko džiūvėsėlius.
6.
Imti po kelis gabalėlius vištienos ir pamirkyti dubenyje su pasukomis, jei gabaliukai sulimpa, atskirti juos ir įsitikinti, kad visos vištienos pusės būtų padengtos pasukomis. Nuvarvinti perteklių ir išvolioti miltų/panko džiūvėsėlių mišinyje. Patogu tai daryti po kelis gabaliukus, nes imant daugiau, gabalėliai gali pasidengti netolygiai.
7.
Į paruoštą kepimo formą dėti paruoštus vištienos gabaliukus. Palikti pastovėti apie 10 minučių, jei neturite laiko, galite šį žingsnį praleisti. Tiesiog tokiu metodu, džiūvėsėliai labiau laikysis, nes turės laiko permirkti ir tai suteiks dar didesnio traškumo.
8.
Paruoštus gabaliukus perkelti į karšto oro gruzdintuvės krepšelį, papurkšti aliejumi. Svarbu, kad vištienos gabaliukai nesiliestų vienas su kitu.
9.
Kepti 4 minutes, tuomet apversti ir kepti dar 2 - 3 minutes iki kol iškeps.
Patarimai:
Galima kepti ir keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištieną vienu sluoksniu ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Atsargiai apverskite vištieną, kad iškeptų kita pusė.
AUTORIUS: Lina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital