1.
Kroketams su džiovintais grybais paruošti, grybus užmirkyti karštame vandenyje ir palikti 30 minučių.
2.
Išmirkytus grybus ir šalotinį svogūną smulkiai supjaustyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti grybus ir svogūnus, berti druską, pipirus, kepti, kol suminkštės.
4.
Į dubenį su bulvių koše įmušti kiaušinį, išmaišyti, dėti grybų ir svogūno masę, įberti druskos, pipirų ir išmaišyti.
5.
Apvoliojimui į dubenėlį berti miltus, į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį ir išplakti.
6.
Imti gabalėlį bulvių masės ir rankomis formuoti rutuliukus, tuomet išvolioti miltuose, po to kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
7.
Gruzdinimui, į puodą ar gilesnę keptuvę pilti aliejų ir įkaitinti. Paruoštus kroketus gruzdinti įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.
8.
Kroketams su sūriu ir kumpiu paruošti, į dubenį dėti bulvių košę, įmušti kiaušinį, berti sūrį, kumpį, druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
9.
Į dubenėlį berti miltus, į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį ir išplakti, į trečią dubenėlį berti džiūvėsėlius.
10.
Iš bulvių košės rankomis formuoti rutuliukus, tuomet kiek suploti, dėti paruoštą įdarą, uždengti ir gražiai suformuoti rutuliuką, tuomet išvolioti miltuose, po to kiaušinių plakinyje ir galiausiai į džiūvėsėlius.
11.
Gruzdinimui, į puodą ar gilesnę keptuvę pilti aliejų ir įkaitinti. Paruoštus kroketus gruzdinti įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.