Traškios bulvių pagalvėlės

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Traškios bulvių pagalvėlės
Autorius apie receptą: Puikiai dera prie kepsnių, šaltibarščių ar didelėje karštų užkandžių lėkštėje. Išorėje traškios, o viduje minkštutėlės bei kupinos skonio! Puikiai dera prie kepsnių, šaltibarščių ar didelėje karštų užkandžių lėkštėje. Išorėje traškios, o viduje minkštutėlės bei kupinos skonio! Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
600 gramų bulvių
4 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
pagal poreikį rapsų aliejaus
Padažui:
100 gramų majonezo
100 gramų graikiško jogurto
1 sauja krapų
1 vienetas citrinų (smulkiai nutarkuotos žievelės)
pagal skonį druskos
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuplauti, nuskusti, didesnes perpjauti pusiau ar į keturias dalis, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir įberti druskos.
2.
Bulves virti gerai pasūdytame vandenyje apie 25 - 30 min. Bulvės turi būti labai minkštos ir įbedus šakutę skilti.
3.
Nukošti vandenį, tuomet puodą su bulvėmis dar minutei grąžinti ant vidutinės kaitros, kad nugaruotų vandens likučiai. Palikti bulves šiek tiek pravėsti.
4.
Pertrinti bulves specialiu trintuvu arba grūstuve. Į dubenį su bulvėmis berti miltus, krakmolą, česnako miltelius, druską, pipirus, išmaišyti iki vientisos masės.
5.
Ant miltuoto paviršiaus formuoti maždaug 3 cm storio „dešrą”, ją peiliu supjaustyti 4 - 5 cm ilgio gabaliukais. Šakute įspausti griovelius paruoštų gabaliukų viršuje.
6.
Į puodą ar gilesnę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti ant vidutinės - aukštesnės kaitros, sudėti paruoštas pagalvėles ir kepti po maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps rusvai auksinės.
7.
Perkelti ant popierinio rankšluosčio riebalų pertekliui susigerti.
8.
Pasigaminti padažą. Krapus smulkiai sukapoti, sudėti į indelį, dėti majonezą, graikišką jogurtą, berti citrinos žievelę, druską, pipirus, išmaišyti.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital