Autorius apie receptą:
Mano žmogus paprašė desertui kažko paprasto, skanaus ir greitai pagaminamo. Kepiau žagarėlius, nes žinau, kad visa šeima juos mėgsta. Šį kartą bėriau aguonų ir tikrai
Mano žmogus paprašė desertui kažko paprasto, skanaus ir greitai pagaminamo. Kepiau žagarėlius, nes žinau, kad visa šeima juos mėgsta. Šį kartą bėriau aguonų ir tikrai nesigailiu. Kritau į skanią nuodėmę ir nesigailiu.... šypt.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
450 gramų
kvietinių miltų
4 vienetai
kiaušinių
100 gramų
grietinės
4 šaukštai
cukraus
1 šaukštas
aguonų
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų, įdėti grietinės ir išplakti.
2.
Į kitą dubenį suberti miltus, aguonas ir išmaišyti. Tuomet supilti kiaušinių plakinį ir minkyti tešlą. Tešla turi būti nekieta, elastinga. Padėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Paruoštą tešlą iškočioti kelių mm storiu ir supjaustyti stačiakampiais, kiekvieno centre padaryti kelių centimetrų ilgio įpjovimą. Per įpjovimą perkišti vieną tešlos gabaliuko galą ir jį ištempti į priešingą pusę.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti žagarėlius ir kepti iki gražios auksinės spalvos. Iškepus galima pabarstyti cukraus pudra.