Trapus Napoleonas su karameliniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trapus Napoleonas su karameliniu kremu
Autorius apie receptą: Skanusis Napoleonas su gardžiu karameliniu kremu - labai tinka gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio. Skanusis Napoleonas su gardžiu karameliniu kremu - labai tinka gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio. Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
750 gramų kvietinių miltų
450 gramų sviesto (šalto)
200 mililitrų vandens (ledinio)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai obuolių acto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
794 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno
450 gramų sviesto (kambario temperatūros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti, dėti į dubenį, įmušti kiaušinius, berti 700 gramų miltų, druskos. Trinti pirštais, tuomet supilti vandenį, actą ir minkyti tešlą iki kol nelieka sviesto gabaliukų.
2.
Suformuoti rutulį iš tešlos ir padalinti jį į 8 nedidelius gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką susukti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
3.
Iš paruoštų gabaliukų kočioti stačiakampio formos lakštus. Pabarstyti miltais, kad neliptų prie stalo. Subadyti šakute.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti iškočiotą lakštą, kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 12 minučių iki kol gražiai apskrunda. Apipjaustyti kraštus.
5.
Kremui sviestą supjaustyti kubeliais, dėti į dubenį, maišyti elektriniu plaktuvu iki purumo apie 10 minučių. Vidutiniu greičiu plakti vis dedant po 1 šaukštą karamelizuoto kondensuoto pieno. Kremas turi būti purus.
6.
Ant lėkštės, kurioje norite formuoti tortą, dėti lakštą, dėti kremo, tepti per visą plotį, tuomet uždėti antrą lakštą, vėl dėti kremo, tepti ir taip sutepti 7 lakštus. Kremu sutepti viršų ir torto šonus.
7.
8 lakštą ir nupjautus kraštelius sutrupinti. Pabarstyti ant torto, uždengti kraštus.
Patarimai:
Galima gaminti ir apvalioje, 24 cm skersmens tortinėje, tuomet reikėtų tešlą formuoti į 12 rutuliukų ir iškočioti lakštus iki 28 - 30 cm skersmens. Tuomet, kai iškepa apipjaustyti pagal tortinės formą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital