Trapūs migdoliniai riestainiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Trapūs migdoliniai riestainiai
Trapūs migdoliniai riestainiai
Trapūs migdoliniai riestainiai
Trapūs migdoliniai riestainiai
Trapūs migdoliniai riestainiai
Trapūs migdoliniai riestainiai
Autorius apie receptą: Kadangi esu visiška migdolų ir tartalečių mėgėja, tai mano riestainiai ir trapūs, ir migdoliniai. Kadangi esu visiška migdolų ir tartalečių mėgėja, tai mano riestainiai ir trapūs, ir migdoliniai. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
50 gramų migdolų miltų
2 vienetai kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
30 gramų aliejaus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
5 gramai kepimo miltelių
Pabarstymui:
40 gramų migdolų (be luobelių, kapotų)
30 gramų cukraus pudros (apytikriai)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, kiaušinių trynius, berti cukrų ir išplakti iki purumo, plakti reikėtų apie 5 minutes, tuomet suberti miltus, migdolų miltus, pilti aliejų, berti kepimo miltelius, įtarkuoti citrinos žievelę, pilti vanilės ekstraktą, suminkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve bent 2 valandoms, aš laikiau per naktį.
3.
Išėmus iš šaldytuvo, palaikyti 15 minučių kambario temperatūroje. Tuomet imti gabaliuką tešlos, ant šiek tiek miltuoto paviršiaus padaryti pailgą ploną juostelę, kurios galai turi būti plonesni. Taip paruošti visas apvalias ilgas juosteles stengiantis, jog visos būtų vienodo storio. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
4.
Paruoštą tešlos juostelę perkelti ant kepimo formos ir suformuoti riestainį - į vidurį lenkti abu galus ir kiek spustelėti, kad laikytųsi sukibę.
5.
Aptepimui į dubenį įmušti kiaušinį, pilti pieną ir išplakti. Aptepti riestainius, pabarstyti migdolais ir cukraus pudra.
6.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių kol gražiai parus. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo riestainių storio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dovi
2024-03-03 19:55
Atrodo viską dariau pagal receptą, bet tešla gavosi labai trapi, net sausainiams per trapi, o apie riestainio suformavimą net kalbos negali būti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital