Autorius apie receptą:
Gardieji kokosiniai sausainiai be miltų. Labai tinka skanauti prie kavos ar arbatos, dovanoti švenčių metu. Nesudėtingai paruošiami ir vos iš kelių ingredientų.
Gardieji kokosiniai sausainiai be miltų. Labai tinka skanauti prie kavos ar arbatos, dovanoti švenčių metu. Nesudėtingai paruošiami ir vos iš kelių ingredientų.
Karolina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 24
3 šaukštai
kiaušinių baltymų
3 šaukštai
medaus
(skysto)
1 šaukštas
kokoso drožlių
0.5 šaukštelio
vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti kiaušinių baltymus, įberti druskos ir išplakti elektriniu plaktuvu iki kol baltymų kiekis padidės ir masė bus panaši į putas.
2.
Tuomet į dubenį su baltymais įpilti medaus, įdėti vanilės, suberti kokoso drožles ir atsargiai permaišyti.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
4.
Į konditerinį švirkštą su dideliu antgaliu sudėti kokosų masę ir išspauskite sausainiukus ant kepimo formos. Galima dėti ir šaukštu, formuojant rutuliukus.
5.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 - 15 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.