Trapūs ir skanučiai sausainiai su alumi - vos trys ingredientai
AUTORIUS:
Akvilė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 10)
Autorius apie receptą:
Labai skanūs, minkštučiai, tiesiog sutirpstantys burnoje ir greitai pagaminami sausainiai! Kepant alkoholis visiškai išgaruoja, tiesiog alus priduoda labai gerą paskonį.
Labai skanūs, minkštučiai, tiesiog sutirpstantys burnoje ir greitai pagaminami sausainiai! Kepant alkoholis visiškai išgaruoja, tiesiog alus priduoda labai gerą paskonį. Jeigu norite nesaldžių sausainių, galite barstyti ne cukrumi, o pvz. tarkuotu kietu sūriu ar druskyte ir kmynais ar sezamo sėklomis.
(...daugiau)(...mažiau)
Akvilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
2 stiklinės
miltų
200 gramų
sviesto
0.5 stiklinės
alaus
šiek tiek
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą susmulkinti peiliu ir sumaišyti su miltais, šiek tiek patrinti rankomis, jog miltai susimaišytų su sviestu. Masė turi būti nevientisa, trupininė, primenant duonos trupinius.
2.
Tada lėtai supilkite alų ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą 30 minučių šaldytuve.
3.
Iškočiokite tešlą į 3 - 4 mm storio lakštą ir supjaustykite, kokiomis norite formelėmis.
4.
Kiekvieną sausainį apibarstykite cukrumi, kad jis apliptų ir dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 220 C laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sausainukai pakils ir taps gražiai auksinės spalvos.