Trapios tešlos žiedai su riešutais

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Trapios tešlos žiedai su riešutais
Autorius apie receptą: O šiandien nostalgiškas mokyklinis skanėstas – trapus, didelis sausainis su traškiais žemės riešutais! O šiandien nostalgiškas mokyklinis skanėstas – trapus, didelis sausainis su traškiais žemės riešutais! Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
Pabarstymui:
150 gramų žemės riešutų
2 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, rankomis sumaigykite su miltais, sumaišykite su kiaušinio trynių bei grietinę. Masę gerai išminkykite, tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Susukite į plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to tešlą iškočiokite iki 6 mm storio ir formele išspauskite apskritimus. Tada mažesne apvalia sausainių formelę (apie 2 cm skersmens) išpjaukite sausainių viduryje skylutę.
2.
Aptepimui lengvai paplakite baltymą.
3.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sausainius, aptepkite baltymu, apibarstykite riešutais.
4.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių orkaitėje 20-25 min. Iškepusius, atvėsusius sausainius pabarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital