Autorius apie receptą:
Traiškytas bulvytes paruošti labai paprasta. Jos tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas su kefyru. Žodžiu, valgote taip, kaip jums patinka.
Traiškytas bulvytes paruošti labai paprasta. Jos tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas su kefyru. Žodžiu, valgote taip, kaip jums patinka. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
6 vienetai
bulvių
(šviežių)
1 saujelė
petražolių
(šviežių)
25 gramai
sviesto
1 gabalėlis
aitriosios paprikos
(nebūtina)
pagal skonį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tuomet sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, smulkintu aitriuoju pipiru, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Galite naudoti ir kitas žoleles.
2.
Pasūdytame vandenyje apie 15-18 minučių virkite kruopščiai nuplautas, bet neskustas šviežias bulvytes. Jos turėtų būti ne iki galo išvirusios, ne visiškai minkštos.
3.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite bulvę ir bulvių grūstuve arba delnu ją sutraiškykite iki pusės storio.
4.
Ant kiekvienos bulvės dėkite po sviesto gabalėlį ir kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.