Senoviškai rauginti kopūstai

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Senoviškai rauginti kopūstai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą užraugti kopūstai man būna patys skaniausi - traškūs, įrūgę tiek kiek reikia ir tikrai labai skanūs. Prieš porą metų šį receptą radau internete, kai juo Pagal šį receptą užraugti kopūstai man būna patys skaniausi - traškūs, įrūgę tiek kiek reikia ir tikrai labai skanūs. Prieš porą metų šį receptą radau internete, kai juo pasidalino Rasa Švanienė ir nuo tada kopūstus raugiu tik šitaip. Neįsivaizduotų mano šeimyna žiemos be šių kopūstėlių. (...daugiau) Raminta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai kopūstų
5 vienetai morkų
5 šaukštai druskos
3 šaukštai kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame inde gerai sumaišau juostelėmis pjaustytus kopūstus, per burokinę tarką sutarkuotas morkas, druską bei kmynus.
2.
Imu kibirą, kuriame rauginsiu kopūstėlius ir į jį dedu sluoksnį kopūstų-morkų mišinio. Tada labai gerai pamušu tą sluoksnį (mušti galima medine grūstuve arba tinka vandeniu pripildytas didesnis stiklinis butelaitis), jog išsiskirtų sulčių, ir dedu kitą sluoksnį. Vėl gerai pamušu ir taip sluoksniuoju kopūstus, kol sudedu visus. Tada ant kopūstų viršaus dedu lėkštę arba medinę lentelę ir paslegiu kuo nors sunkiu (akmeniu, vandens pripiltu stiklainiu ar kuo kitu). Kibiriuką su kopūstais pridengiu švariu rankšluostėliu.
3.
Kambario temperatūroje kopūstus rauginu 4-6 dienas (tikslus laikas priklauso ir nuo pačių kopūstų, ir nuo patalpos temperatūros). Kasdien kopūstėlius pabadau ilgu mediniu pagaliu, kad išeitų dujos, kurios susidaro rūgimo proceso metu. Po trijų dienų pradedu ragauti ir žiūrėti, kaip kopūstų skonis.
4.
Kai kopūstai išrūgsta tiek, kad skonis man jau patinka, juos sudedu į trilitrinius stiklainius, standžiai spusteldama, kad neliktų oro tarpų ir visi kopūstai būtų pasidengę sultimis. Stiklainius uždarau plastikiniais dangteliais (plastikiniai geriau negu užsukami, nes per juos gali truputį cirkuliuoti oras) ir nešu į vėsų rūsį. Galima laikyti ir šaldytuve, vėsiame balkone ar kamaroje, svarbu tiesiog, kad vėsiai.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
bona
2020-11-13 12:58
Aš visada dedu ir spanguolių. Ir gražu ir skanu... ATSAKYTI
Di
2018-02-19 06:11
Kažkotai proporcijos ingredientu keistos ATSAKYTI
Vilija
2018-02-19 15:05
O kuo keistos? Aš jau kelinti metai pagal šį receptą gaminu ir skanūs kopūstukai gaunasi :) ATSAKYTI
Vida
2017-11-07 20:14
Aš dar dedu medaus ir spanguolių - labai skanu ATSAKYTI
Nunu
2017-11-02 13:03
Kol dar dujų yra,tai nesužspaudžiu,o kai dujų nebesigamina,tai tik tada užspaudžiu,geriausiai medine lentute su akmeniu. Bet dedu cukraus. Spanguolių nededu.
ATSAKYTI
Rimas
2018-02-21 12:25
Jeigu obuoliu senu lietuvisku pepinas arba antaniniu ideti, cukraus tada nereikia ATSAKYTI
ROMA
2017-11-01 20:50
As ir cukraus, ir spanguoliu dedu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital