Tortas "Vyšnių trobelė"

AUTORIUS:
Olia
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Tortas "Vyšnių trobelė"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g miltų
250 g sviesto
100 g cukraus
200 g grietinės
1 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1 kg vyšnių, be kauliukų (tinka ir šaldytos, tik reikia atitirpinti pirma)
Kremui:
700 g grietinės, 30 %, 
250 cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Šokolado drožlių papuošimui
 
PARUOŠIMO BŪDAS:

Vyšnias apibarstyti cukrumi ir palikti, kad nutekėtų sultys (sultys nebus reikalingos).
Kambario temperatūros sviestą suplakti su žiupsneliu druskos. Įmaišyti grietinę. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išminkyti tešlą.Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 40 - 60 min.

Atšaldytą tešlą padalinti į 15 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti stačiakampį 20x7 cm. Per vidurį, glaudžiai, sudėti vyšnias. Užlipdyti kraštus, kad vyšnios liktų viduje (tokie tarsi vamzdeliai su vyšniomis viduje gausis).

Kepti 200°C temperatūros orkaitėje 15 - 20 min.  Atvėsinti.

Kremo gaminimas. Elektriniu plaktuvu vėsią grietinę išplakti su cukrumi, kol masė padidės.
Pyragas dėliojamas taip: pirmas aukštas - 5 pagaliukai su vyšniomis, antras - 4, trečias - 3, ketvirtas - 2, paskutinis - 1. Po kiekvieno aukšto tepame kremą. Likusiu kremu lygiai ištepame visą viršų. Pabarstome šokolado drožlėmis. Paliekame 12 val. šaldytuve. Skanaus!

AUTORIUS: Olia
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital