Tortas ''Senelio sapnas''

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortas ''Senelio sapnas''
Tortas ''Senelio sapnas''
Tortas ''Senelio sapnas''
Tortas ''Senelio sapnas''
Tortas ''Senelio sapnas''
Tortas ''Senelio sapnas''
Autorius apie receptą: Receptą radau knygoje Beata Nicholon „Beatos virtuvė: kepinių knyga“.
Receptą radau knygoje Beata Nicholon „Beatos virtuvė: kepinių knyga“.
Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
160 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų grietinėlės
40 gramų aguonų (apytikriai 3 - 4 šaukštų)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
500 mililitrų jogurto, natūralaus
200 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto (apytikriai, 0.5 skardinės)
100 mililitrų vandens (želatinai)
3 šaukštai želatinos
Sirupui:
100 mililitrų degtinės
200 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto (apytikriai, 0.5 skardinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvito kepimas. Dubenyje išsukame kiaušinius su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame grietinėlę ir toliau plakame, kol grietinėlė gražiai susijungs su kiaušinių ir cukraus mase.
2.
Miltus sumaišome su aguonomis ir kepimo milteliais. Mišinį suberiame į kiaušinių ir grietinėlės plakinį. Gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 21 cm skersmens).
3.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Biskvitą atvėsiname.
4.
Ruošiame kremą. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
5.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Tada supilame kondensuotą pieną, išmaišome. Supilame jogurtą. Bus gana skysta masė. Plona srovele, maišant, supilame atvėsusią želatiną ir išmaišome.
6.
Pasiruošiame sirupą sulaistymui. Kondensuotą pieną sumaišome su degtine.
7.
Surenkame tortą. Biskvitą perpjaukite per pusę. Turėsime du biskvitus.
8.
Vieną biskvito dalį dedame į formą arba tortinę, palaistome sirupu. Tada ant biskvito supilame pusę kremo ir dedame kitą biskvitą. Laistome sirupu ir pilame likusį kremą. Viršų išlyginame ir statome į šaldytuvą sustingti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital