Tobulas kepenėlių paštetas

AUTORIUS:
Ronaldas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taip paruoštas kepenėlių paštetas man yra pats skaniausias. Švelnus ir aromatingas, užteptas ant paskrudintos duonos riekelių jis tobulas. Taip paruoštas kepenėlių paštetas man yra pats skaniausias. Švelnus ir aromatingas, užteptas ant paskrudintos duonos riekelių jis tobulas. Ronaldas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų triušio kepenėlių (arba vištienos kepenėlių)
40 gramų kiaulienos šoninės
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šlakelis brendžio
50 mililitrų raudono vyno
2 skiltelės česnako
20 gramų sviesto
1 šaukštas jogurto (arba grietinėlės ar grietinės)
1 saujelė šalavijo (jei neturite, praleiskite)
šiek tiek rozmarino
šiek tiek juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Česnaką nulupkite, išspauskite ir sumaišykite su trupučiu alyvuogių aliejaus (jog gautumėte tyrelę). Svogūną smulkiai sukapokite. Šoninę supjaustykite kubeliais.
2.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Tada dėkite gabalėlį sviesto. Jam įkaitus, dėkite šalavijo lapelius ir apkepinkite iki jie ims ruduoti. Tada lapelius išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio (galėsite juos panaudoti papuošimui).
3.
Į keptuvę dėkite smulkintą svogūną ir apkepinkite iki taps permatomas. Dėkite pusę česnako tyrelės ir dar truputį pakepkite. Dėkite rozmariną ir žiupsnelį šviežiai maltų pipirų.
4.
Šoninę supjaustykite kubeliais ir dėkite į keptuvę drauge su svogūnais. Maišydami apkepkite.
5.
Galiausiai į keptuvę dėkite kepenėles ir apkepinkite, jog šiek tiek apskrustų. Pilkite šlakelį brendžio ir dar truputį pakepkite. Teisingai iškepusios kepenėlės turėtų būti šiek tiek rausvos viduje.
6.
Pagardinkite druska, dar trupučiu pipirų, dėkite jogurtą ir supilkite vyną. Dar šiek tiek patroškinkite, kol vynas nugaruos.
7.
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite kepenelėms truputį atvėsti. Tada sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki norimos konsistencijos.
Patarimai:
Paštetą labai tinka patiekti ant orkaitėje paskrudintos duonos riekelių. Galite papuošti apkepintais šalavijo lapeliais ar kitais mėgiamais žalumynais (pvz. čiobreliais).
RECEPTO DRAUGAS: Franke
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital