Tobulai purūs mieliniai blynai

AUTORIUS:
‎Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 167)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 167)
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Tobulai purūs mieliniai blynai
Autorius apie receptą: Šie blynai labai purūs, stori ir neriebūs, net panašūs į spurgas ar bandeles. Skanūs ir šalti. Šie blynai labai purūs, stori ir neriebūs, net panašūs į spurgas ar bandeles. Skanūs ir šalti. ‎Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 mililitrų pieno
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (ištirpinto)
3 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių (arba 20 g šlapių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildome, kad pirštas jaustų šilumą. 20 ml pieno užpilame ant sausų mielių ir maišome, kol ištirpsta. Paliekam pastovėti, kol ant viršaus susidarys baltos putos. Tada supilame į likusį pieną ir gerai išmaišome.
2.
Į pieną su mielėmis beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinius ir gerai viską išplakame.
3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į pieno masę. užmaišome tešlą. Miltų gali reikėti daugiau, priklauso nuo miltų kokybės ir kiaušinių dydžio. Tešla turi būti labai tirštos grietinės tirštumo, gal net tirštesnė, nes, kylant mielėms, dar praskysta. Uždengiame rankšluosčiu ir padedame valandai šiltai kilti. Jeigu kambaryje šalta, tai tešlą kilti dedame į iki 50 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Orkaitėje pakyla greičiau, reikia po pusvalandžio patikrinti.
4.
Į pakilusią tešlą pilame tirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
5.
Įkaitiname keptuve, pilame visai truputį aliejaus. Dedame šaukštu masės blynams ir, sumažinus kaitrą, iš lėto, kad pakiltu, kepame iš abiejų pusių.
Patarimai:
Galite į tešlą dėti mirktinų razinų, aguonų, obuolių.
AUTORIUS: ‎Odeta Morozienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (36)
Valerija
2024-02-14 09:49
Puikūs blynai gavosi! :) ATSAKYTI
Agnė
2024-02-13 18:40
Labai geri blynai. Puikios konsistencijos.

Aš dariau pagal savo interpretaciją. Cukraus dėjau dvigubai mažiau, druskos daugiau, dar rozmarinų, kapotų juodų alyvuogių ir į miltus tarkuoto sūrio.

Gavosi tokia keptuvėje kepta fokacia.

Pateikiau su salotom ir rūkyta lašiša. Niam. ATSAKYTI
Saule
2024-02-21 11:19
wow, isbandysiu :) ATSAKYTI
Neringa
2024-01-29 20:36
Komentarų nerašau, bet dėl šitų blynų parašysiu jie nuostabūs! Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Lina
2023-10-26 14:46
Visada yik pagal šį gaminu, kitokio nebandžiau ir nenoriu !!! ATSAKYTI
Akvilė
2023-10-05 21:01
Viskas pavyko super! Labai skanu ir lengva pagaminti ATSAKYTI
Martynas
2023-03-12 09:00
Labai geri. Aš iš vakaro užmaišau ir išnešu į vasarnami, tuomet iš karto galima kepti pusryčiams. Tik reikia labai didelio indo, nes man 1,7 l išlipo per kraštus. ATSAKYTI
Rena
2023-02-22 08:06
Skanesnių blynų nebuvau valgius ATSAKYTI
Tomas
2023-02-21 16:59
Sveiki, megstu blynus su varske, ar galima taip daryti? ATSAKYTI
Vilija
2023-02-21 10:24
Viską dariau pagal receptą, nuostabūs blynai išėjo ATSAKYTI
Jolanta
2023-02-19 18:26
O jeigu viską padarius pagal receptą dar ir išlydytą sviestą sudėsiu, o tik paskui kildinsiu ar bus blogai? ATSAKYTI
Fėja
2023-02-18 14:27
O kam tie kepimo milteliai jei dedame mielių.? Arba arba :) ATSAKYTI
Birutė
2023-02-19 12:09
Tikrai nereikia kepimo miltelių, dedu tik mieles ir viskas pavyksta puikiai ATSAKYTI
Ramune
2024-02-07 04:47
Aš irgi galvojau, kam kepimo miltelių, jie nedera su mielėm, tiksliau tariant naikina mielių augimą (dauginimąsi) Bet kituose receptuose (ne blynų) soda kažkaip reguliuoja mielių augimą - gal čia tas variantas? Druska irgi stabdo mielių augimą, bet druskos paprastai būna daug mažiau nei mielių, tai nieko baisaus. Bet man įdomu, kokią reikšmę turi soda šitam variante? ATSAKYTI
Agnė
2024-02-07 16:07
Mielės kartu su kepimo milteliais naudojamos siekiant pasiekti ypatingą tešlos tekstūrą ir užtikrinti jos pakilimą, kad blynai būtų ypač purūs ir minkšti. Bet žinoma, galima koreguoti pagal poreikį receptus, kiekvienas atranda sau tinkamiausią būdą. ATSAKYTI
Ovidijus
2023-01-22 12:42
Gerai kažkas rašė, kad pavyksta nei bandelė, nei blynai. ATSAKYTI
Toma
2023-01-08 09:13
Skanu! Blynai minkšti ir purūs.
Tik mano saldžiam liežuviui cukraus dar trejeto šaukstų prireikė, nes prieš tai saldumo nejutau visai :) ATSAKYTI
Vi
2022-08-11 21:58
Recepta modifikavau-nedejau kep milt, vietoj sviesto naudojau alieju ir iberiau kelias saujas ismirkintu razinu. Labai minksti ir purus. Kepsim vel ATSAKYTI
Inga
2022-06-05 17:13
Nei blynas, nei bulka. Nesusipratimas. ATSAKYTI
zignas
2023-01-22 12:41
pritariu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital