1.
Sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
Grietinę išmaišyti su druska, pipirais, paprika, raudonėliais, įspausti česnaką, dėti pusę sūrio.
3.
Į orkaitei tinkamą stiklinį indą sudėti vištienos gabalėlius, aplieti grietinės padažu. Vištienos gabalėlių tarpusavyje nesuspauskite, geriau, kad liktų nedidelį tarpeliai, taip tolygiau iškeps.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje (režimas su vėjeliu) orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti dar 10 - 15 minučių, kol sūris ištirps ir apskrus, o vištiena galutinai iškeps.
6.
Patiekiant papuošti žalumynais, galima papildomai pabarstyti tarkuotu sūriu.
•
Jei gaminsite su kietuoju sūriu, vištiena bus intensyvesnio skonio, padažas turės daugiau tekstūros, o su fermentiniu - padažas labiau tystantis, švelnesnio skonio. Galima naudoti kietąjį arba fermentinį, arba maišyti perpus. Jeigu mėgstate patiekalus su daug sūrio, jo galite dėti ir daugiau :)
•
Padažas nėra labai tirštas. Jei norite tirštesnio, į grietinę (ypač, jei naudosite liesesnę), prieš apliejant vištieną, įmaišykite šaukštelį - šaukštą krakmolo ar kvietinių miltų. Maišykite kruopščiai, kad neliktų gumuliukų.
•
Iškeptos vištienos ilgai nelaikykite orkaitėje, kad nesutrauktų grietinės nuo perkaitimo. Nuo grietinės sutraukimo taip pat pagelbės ir jeigu į padažą įmaišysite krakmolo ar kvietinių miltų. Taip pat geriausia, jei visi ingredientai bus kambario temperatūros.