1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Trynius ir cukrų dėti į dubenį ir labai gerai išplakti. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva.
3.
Maskarponės sūrį išmaišyti, kad šiek tiek suminkštėtų. Per kelis kartus, vis gerai išmaišant, į jį sudėti trynių masę.
4.
Baltymus išplakti iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų (lengviausiai taip išplaksite elektriniu plaktuvu). Švelniais judesiais įmaišyti baltymus į maskarponės masę.
5.
Paruoštą stiprią kavą sumaišyti su brendžiu/romu.
6.
Biskvitinius sausainius po vieną greitai įmerkti į kavą ir ištraukti. Merkti tik kad spėtų lengvai susivilgyti, bet neištižtų.
7.
Sausainius sudėti vienu sluoksniu į apvalų 20-25 cm skersmens indą (arba kvadratinį ar stačiakampį panašaus tūrio). Ant viršaus sukrėsti pusę maskarponės kremo ir paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu.
8.
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių. Ant jų - antrą sluoksnį kremo.
9.
Tiramisu desertą dėti į šaldytuvą bent 5 - 6 val. (arba nakčiai), kad sausainiai suminkštėtų ir skoniai susijungtų.
10.
Prieš patiekiant pabarstyti kakava.