Tex mex salotos su mėsyte

AUTORIUS:
Adelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tex mex salotos su mėsyte
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kai norisi gardžių pietų ar vakarienės, puikiai tiks šios salotos. Nesudėtinga paruošti, o puikiai tiks ir kaip vaišės ant stalo, kai aplanko artimieji. Kai norisi gardžių pietų ar vakarienės, puikiai tiks šios salotos. Nesudėtinga paruošti, o puikiai tiks ir kaip vaišės ant stalo, kai aplanko artimieji. Adelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų salotų
150 gramų vyšninių pomidorų
100 gramų konservuotų pupelių
2 vienetai avokadų
100 gramų konservuotų kukurūzų
60 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
30 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
50 gramų kukurūzinių traškučių nachos
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
pagal poreikį grietinės (žr. patarimus)
Faršui:
450 gramų maltos jautienos
1 šlakelis aliejaus
0.5 vieneto svogūnų
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštas aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenėlį berti aitriosios paprikos miltelius, rūkytos paprikos miltelius, kuminą, saldžiosios paprikos miltelius, česnako granules, druską, raudonėlį ir juoduosius pipirus. Išmaišyti.
2.
Svogūną susmulkinti.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūną ir kepti kelias minutes, kol suminkštės. Sudėti mėsą, užberti prieskonių mišinį ir vis pamaišant kepti mėsą ant gan stiprios ugnies, kol iškeps.
4.
Salotą supjaustyti nedideliais gabaliukais, pomidorus perpjauti į 3 dalis, o jei labai maži, užteks perpjauti pusiau. Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką, išskobti minkštimą ir supjaustyti mažais gabaliukais. Nuo kukurūzų ir pupelių nupilti skystį. Kukurūzinius traškučius palaužyti mažesniais gabaliukais. Citriną supjaustyti griežinėliais.
5.
Į dubenį sluoksniuoti salotas, pomidorus, avokadą, suberti kukurūzus, pupeles, mėsą, kukurūzinius traškučius, citrinos griežinėlius, suberti sūrį. PUždėti grietinės ir tiekti.
Patarimai:
Vietoje naminio prieskonių mišinio galima naudoti pirktinį Taco prieskonių mišinį ar naudoti kitokius mėgstamus, ypač tinka truputis aštrumo.
Padažą galima rinktis ir kitą mėgstamą, labai tiktų gaivus grietininis padažas salotoms, jogurtinis salotų padažas, kurių receptus rasite čia.
AUTORIUS: Adelė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital