Sviestiniai citrininiai sausainiai su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sviestiniai citrininiai sausainiai su aguonomis
Sviestiniai citrininiai sausainiai su aguonomis
Sviestiniai citrininiai sausainiai su aguonomis
Autorius apie receptą: Skanūs ir puošnūs sausainiukai. Skanūs ir puošnūs sausainiukai. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų kvietinių miltų (+ 40 g Ekstra miltų)
200 gramų sviesto
90 gramų cukraus pudros
30 gramų aguonų
0.5 vieneto citrinų (tarkuotos žievels ir sulčių)
1/4 šaukštelio ciberžolės
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti kubeliais pjaustytą sviestą, berti miltus, cukraus pudrą, aguonas, įtarkuoti citrinos žievelę, berti ciberžolę, druską ir viską sutrinti su pirštais iki trupinių.
2.
Į gautus trupinius išspausti 40 g citrinos sulčių, išmaišyti viską šaukštu.
3.
Paruoštą masę rankomis suimti į gumulą. Padalinti į dvi dalis ir įvyniojus į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą bent 30 minučių.
4.
Imti pirmą dalį, iškočioti apie 5 mm storio lakštą, išspausti norimas formas ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Dirbti sparčiai, nes tešla greitai minkštėja. Likučius surinkti ir dėti atgal į šaldytuvą.
5.
Tą patį padaryti su antra tešlos dalimi.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje tik kol pradės švelniai apskrusti krašteliai. Neperkepti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital