Šventiškas netikras zuikis su morkomis ir obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Netikras zuikis
Autorius apie receptą: Labai skanus ir sultingas maltos mėsos kepsnys Šv. Velykų stalui. Labai skanus ir sultingas maltos mėsos kepsnys Šv. Velykų stalui. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas kiaulienos faršo (galite naudoti maišytą su jautiena, veršiena ar kalakutiena)
2 vienetai obuolių
2 vienetai morkų
4 riekelės batono (be plutelės)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 šaukštai manų kruopų
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštelis čiobrelių
šiek tiek pieno (batonui pamerkti)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Papuošimui:
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
Padažui:
3 šaukšteliai pomidorų padažo
3 šaukšteliai majonezo
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Keptuvėje aliejuje pakepinkite labai smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai sutarkuotas morkas, tada sudėkite burokine tarka sutarkuotus obuolius ir smulkintą česnaką, patroškinkite.
2.
Į faršą sudėkite atvėsintą keptuvės turinį, piene mirkytas batono riekeles, manus, druską, pipirus, prieskonius, kiaušinius. Viską gerai išminkykite.
3.
Suformuokite kepaliuko formos kepsnį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, aptepkite aliejumi, viršuje pirštu įspauskite 3 gilias duobutes, kad kepant nesutrūkinėtų. Iš pipirų padarykite akytes ir burnytę, o iš lauro lapų ausytes.
4.
Majonezą išmaišykite su pomidorų padažu ir smulkintu česnaku.
5.
Kepkite 180 - 200 C temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos viršų aptepkite padažu.
6.
Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis su marinuotais/raugintais agurkais ar raugintais kopūstais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Edvinas
2022-11-17 19:52
Gavosi labai skanūs zuikiai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital