Šventinis šoninės suktinis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šventinis šoninės suktinis
Autorius apie receptą: Labai šventinis, tuo pačiu labai lengvai paruošiamas, kiekvienais metais tobulinamas kepsnys-suktinis. Buvo išbandyti variantai su džiovintomis slyvomis, vytintais Labai šventinis, tuo pačiu labai lengvai paruošiamas, kiekvienais metais tobulinamas kepsnys-suktinis. Buvo išbandyti variantai su džiovintomis slyvomis, vytintais pomidorais, pesto, šviežių žolių įdaru. Tačiau skaniausias, sultingiausias ir išraiškingiausio skonio yra būten šis variantas, be jokių įdarų, bet su ta pačia traškia saldžiai aštria plutele. Garnyrui puikiai tiks bulvių, moliūgų ar morkų košė, marinuotos ar raugintos daržovės. Vyrui skaniausias šis variantas, tiesiog su burokėliais, bet šventėms būtinai ruošiu košių ir karštų daržovių garnyrus. Perku 1,5 kg šoninės. Perku turguje ar labai dideliame prekybos centre, kur yra didelis šviežios mėsos asortimentas. Mat šoninė turi būti be kaulo, be odos, daugmaž 3cm aukščio ir būtinai bent 50proc. mėsos turėtų sudaryti raumuo. Ir vienas didelis gabalas. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo kiaulienos šoninės
100 mililitrų aliejaus
1 šaukštelis medaus
1.5 šaukštelio druskos
8 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
1 žiupsnelis kadagio uogų (maltų)
šiek tiek prieskonių mėsai
100 gramų sviesto (lydyto)
2 šaukšteliai medaus
2 šaukšteliai garstyčių pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
1,5 kg šoninės Viršų aptepu mišiniu iš 100 ml aliejaus (labai tinka aliejus, kuriame buvo konservuoti vytinti pomidorai), 1 a. š. medaus, 1,5 a. š. druskos, 8-10 labai smulkiai kapotų česnako skiltelių, žiupsnelio kajeno pipirų miltelių, žiupsnelio maltų kadagio uogų.
2.
Pirštų galiukais bent 5-7min. masažuoju mišinį į mėsą, tuomet susuku vyniotinį, sutvirtinu mediniais pagaliukais ir dedu į kepimo indą. Pabarstau prieskonių mėsai mišiniu. Beje, šį vyniotinį galima pasiruošti net kelias dienas prieš šventę, tik tuomet jį įvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą.
3.
Kepimo indą šaunu į orkaitę, suktinį užkloju aliuminio folijos lakštu, jungiu 200C (režimu kepimas iš abiejų pusių). Kepsniui kepant, pasiruošiu aptepą. Nedideliame inde sumaišau 100 g lydyto sviesto, 2 a. š. medaus, 2 a. š. gastyčių pastos.
4.
Po valandos kepimo, nuimu folijos lakštą, kepsnį aptepu sviesto mišiniu ir grąžinu į orkaitę dar bent pusvalandžiui, tik kaitrą jau sumažinu iki 160 C. Kepsnį galima tiekti, supjausčius riekelėmis, arba dėti su visa kepimo forma vidury stalo ir pjaustyti pageidaujamas dalis. Atvėsęs kepsnys nėra itin skanus, jei ir valgome kitą dieną, kepsnį pašildau ugniai atsparioje lėkštėje orkaitėje, 15 min. 100C.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital