Šventinis griliažinis tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šventinis griliažinis tortas
Šventinis griliažinis tortas
Šventinis griliažinis tortas
Autorius apie receptą: Puikiai tiks šventėms. Naudojau 22 cm skersmens kepimo formą, tad tortas gaunasi aukštas.
Puikiai tiks šventėms. Naudojau 22 cm skersmens kepimo formą, tad tortas gaunasi aukštas.
Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
10 gramų kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
300 gramų cukraus
80 gramų juodojo šokolado
Kremui:
400 gramų sviesto
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 mililitrų grietinėlės
Griliažui:
350 gramų žemės riešutų
350 gramų cukraus
200 mililitrų kavos (arba vandens)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Griliažui paruošti, į sausą keptuvę suberti riešutus, kepti iki norimo rudumo, atvėsinti ir smulkiai supjaustyti.
2.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti smulkintus riešutus ir viską labai greitai sumaišyti, nes stingsta labai greitai.
3.
Gautą lipnią masę plonu sluoksniu sukrsti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Sustingusį griliažą sulaužyti su mėsos muštuku iki norimo dydžio trupinių.
4.
Biskvitui paruošti, kambario temperatūros kiaušinius įmušti į dubenį, lengvai išplakti elektriniu plakikliu, suberti cukrų ir plakti iki baltų putų.
5.
Į masę dalimis suberti miltus ir atsargiai permaišyti silikonine mentele.
6.
Paruoštą masę padalinti į tris dalis.
7.
Į vieną biskvito dalį pilti ištirpintą juodąjį šokoladą.
8.
Du baltus ir vieną šokolado biskvitą kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
9.
Iškepusius ir atvėsusius biskvitus susukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 4 valandas.
10.
Kremui minkštą sviestą dėti į dubenį, išplakti elektriniu plakikliu (svarbu, kad nesuskystėtų), pilti kondensuotą pieną ir išmaišyti.
11.
Į kitą dubenį pilti grietinėlę, išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti sviesto masę.
12.
Tortui surinkti, į torto formą dėti baltą biskvitą, sulaistyti su kava, dėti paruoštą kremą ir gausiai dėti griliažą. Tuomet ant viršaus dėti šokoladinį biskvitą, sulaistyti su kava, dėti kremą, griliažo sluoksnį ir tą patį veiksmą atlikti su likusiu biskvitu.
13.
Visą tortą aptepti likusiu kremu ir griliažu.
14.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą. Skaniausias antrą, trečią dieną.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital