Šventinė mėsos lenta su sūriu ir spanguolių padažu

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Šventinė mėsos lenta su sūriu ir spanguolių padažu
Šventinė mėsos lenta su sūriu ir spanguolių padažu
Šventinė mėsos lenta su sūriu ir spanguolių padažu
Šventinė mėsos lenta su sūriu ir spanguolių padažu
Šventinė mėsos lenta su sūriu ir spanguolių padažu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Pagrindui:
1 vienetas jautienos nugarinės išpjova (naudojome „Feel the Beef“ marmurinės sausai brandintos jautienos išpjovą)
1 vienetas jautienos nugarinės (naudojome „Feel the Beef“ marmurinę sausai brandintą jautienos nugarinę)
1 vienetas jautienos antrekoto (naudojome Feel the Beef“ marmurinį sausai brandintą jautienos antrekotą)
pagal skonį rozmarino (šviežio)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Papildomai:
1 vienetas kamambero sūris
1 skiltelė česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį skysto medaus
pagal skonį kedro riešutų
pagal skonį čiobrelių (šviežių)
Padažui:
150 gramų spanguolių (šviežių arba šaldytų)
50 mililitrų vandens
1 vienetas apelsinų
2 šaukštai medaus
1 vienetas cinamono lazdelių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepame kamamberą: sūrį dedame į foliją (paliekame atvirą), viršų įpjaustome įstrižai, apšlakstome alyvuogių aliejumi, įtriname tarkuotu česnaku, druska, pipirais, čiobreliu, apšlakstome medumi, užberiame kedro riešutų ir kepame 180℃ orkaitėje 20 minučių.
2.
Jei turite didelę keptuvę, galite kepti visus steikus kartu, tik svarbu, kad jie tarpusavyje per daug nesiliestų. Taip pat galima kepti ir kiekvieną steiką atskirai.
3.
Kepame steikus: keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Jautienos nugarinės išpjovos gabalėlis yra kiek mažesnis, jį pakaks kepti 6 minutes. Prieš pjaustydami, iškepusiai jautienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes.
4.
Ruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 10 minučių – kol uogos praranda formą ir padažas sutirštėja. Išimame cinamono lazdelę.
5.
Jautieną supjaustome juostelėmis, patiekiame su keptu kamamberu ir spanguolių padažu. Šalia tobulai dera šiltas prancūziškas batonas ar čiabata.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital