Autorius apie receptą:
Skanutėlis svarainių sirupas, visai kaip vaikystėje! Ruošti galima iš bet kokio kiekio svarainių, svarbu tik išlaikyti proporcijas ir, ruošiant, į stiklainius neprikrauti
Skanutėlis svarainių sirupas, visai kaip vaikystėje! Ruošti galima iš bet kokio kiekio svarainių, svarbu tik išlaikyti proporcijas ir, ruošiant, į stiklainius neprikrauti per standžiai svarainių, todėl 1 kg svarainių ir 1 kg naudoju 3 litrų stiklainį, jei turiu 5 litrų stiklainių, tuomet į vieną dedu 1.5 kg svarainių ir 1.5 kg cukraus. Proporcija svarainiams - jau išvalytų nuo sėklalizdžių ir kotelių. Praskiestu svarainių sirupu labai skanus sulaistyti tortų biskvitus, pagardinti arbatą ar kokteilius, pilti ant ledų ar iškepusio obuolių pyrago. Na, o kad veltui "neprapultų" patys svarainių gabaliukai, juos galima džiovinti ir naudoti kaip greitą užkandį smaližiams, gardinti tinginį, virti kompotą.
(...daugiau)(...mažiau)
Daiva
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
svarainių
(svoris jau išvalytų)
2 kilogramai
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svairainius nuplauti, nusausinti, supjaustyti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir kotelius.
2.
Svarainius supjaustyti gana plonomis skiltelėmis.
3.
Į švaraus puodo dugną dėti sluoksnį svarainių, berti dalį cukraus, vėl dėti svarainių, berti cukraus ir taip sluoksniuoti, kol baigsis svarainiai ir cukrus. Viršutinis sluoksnis turi būti cukraus. Puodą uždengti dangčiu arba pridengti švariu rankšluostėliu.
4.
Puodą statyti sausoje, tamsioje vietoje ir laikyti, kol ištirps visas cukrus ir išsiskirs svarainių sultys. Kartą - du per dieną galima pamaišyti. Priklausomai nuo oro temperatūros man užtrunka maždaug 2-5 dienas.
5.
Tada ant kito puodo dėti kiaurasamtį ir į jį supilti svarainius. Palikti svarainius kiaurasamtyje, kol sirupas gerai nuvarvės.
6.
Sirupą kaitinti iki užvirimo. Užvirusį pavirti apie 5 minutes ir išpilstyti į švarius stiklainius, užsukti, palikti visiškai atvėsti. Sirupo virinti nebūtina, galima tiesiog nukošti, bet tuomet jį būtina saugoti šaldytuve.
7.
Likusius svarainius vienu sluoksniu išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėti į iki 70 C laipsnių įkaitintą orkaitę truputį pravertomis durelėmis ir džiovinti apie 4 - 6 valandas arba iki norimo sausumo lygio. Kad orkaitė neužsidarytų, į durelių tarpą įkišu medinį šaukštą. Jei turite, galima džiovinti vaisių džiovyklėje.
8.
Išdžiovintus svarainius saugoti drobiniame ar popieriniame maišelyje.
Regina, jei verdate tai kas belieka iš svarainių sirupo, jokios naudos, žūsta visos gerosios savybės, aš tik nukošiu supilu į stiklainį ir į šaldytuvą, cukraus nededu kai darau sirupą, medus arba agavos sirupas neapdorotas
ATSAKYTI
Regina
2021-11-02 11:17
Tiesiog nepjaustytus tarkuoju su bulviu tarka,issunkiu ir verdu su cukrumi,pasiteisino,nes labai mazai lieka isspaudu
ATSAKYTI
Ramutė
2022-10-31 11:35
Labas o kiek laiko verdate ir ar po to paliekat syrupą kartu su sutarkuotais svarainiukais
ATSAKYTI
Mičiūrinas
2019-09-27 23:57
Skaitau, kad peiliu dirbt su svarainiais sunku, todėl naudoju nedidelį sekatorių šakoms genėti. Jei svarainį kirpt pusiau sėklų lieka daugiau, bet ir tas palyginus nesunkiai iškrapštau su obuolių šerdelių išmušėju.
ATSAKYTI