Svarainių sirupas ir trauktinė

AUTORIUS:
gaspadine.lt,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Svarainių sirupas ir trauktinė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
1 kilogramas svarainių
1 kilogramas cukraus
1 butelis degtinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svarainius švariai nuplauti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, pašalinti sėklas.
2.
Supjaustytus svarainius talpinti į indą, apipilti cukrumi ir palikti per naktį. Kitą dieną pamaišyti, supilti į stiklainį, jei svarainiai nepilnai apsemti sirupu, papildyti cukraus. Uždaryti dangteliu ir palikti vienai, dviem savaitėms. Kartkarčiais (prisiminus) pamaišyti ar pajudinti.
3.
Praėjus nurodytam laikui, matosi, kad svarainių sultys visos išsiskyrė, nukošti, supilti į indelius ir naudoti.
4.
Svarainių sultys labai tinka pagardinti arbatas, gaminant saldžiarūgščius gėrimus, galima naudoti kaip vieną iš ingredientų konditerijoje. Na, o likusius svarainiukus iš sirupo, neišmesti, nes juos padžiovinus pabertus ant sviestinio popierio orkaitėje ar kitoje vietoje, gaunasi gardus skanėstas!!!
5.
Na, o pats paskutinis etapas, tai pasigaminti iš dalies sirupo trauktinę ar užpiltinę. Sumaišyti sirupą (galima lygiomis dalimis, galima atitinkamu santykiu, kokio stiprumo norime) su degtine (išeis švelnesnis) arba su medicininiu spiritu. Bet čia jau tenka pakentėti, nes kuo ilgiau pasistovi, tuo nuostabesnis skonis išeina... šio nuostabaus gintarinės spalvos gėrimo:)))
6.
Tad kol šalnos dar nepakando(?) šių puikių lietuviškų "citrinų" sūlau pasigaminti šių skanių gėrimų, tikrai patiks!!!


Skanaus!!!
AUTORIUS: Zita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Šiltukas
2022-11-03 09:15
Sveiki. Gaminant trauktinę ar užpiltinę, kiek tas "kuo ilgiau" turėtų trukti? ATSAKYTI
Extrymas
2015-02-28 13:23
As pats pasidarau sito sirupo kai buna svarainiu (lietuvisku citrinu) :) o paskui prasiskiedziu su vandeniu ir !VOLA! turiu limo-pupo-nado :D ATSAKYTI
Viktorija
2014-10-14 15:54
Skanus,:aš pati žinau kaip dariti :) Deekui. Man 19metu jei Rūpi :D Iki. :> ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital