Sūrio pyragas su šokolado gabaliukais

AUTORIUS:
Tatjana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 117)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 117)
Sūrio pyragas su šokolado gabaliukais
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
90 gramų sviesto
Viršui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 gramų grietinės, 30% riebumo
170 gramų cukraus
100 gramų šokolado
1 šaukštelis vanilinio cukraus
4 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sumalti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.
2.
Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ir ranka suspaudyti pagrindą. Jį apkepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min, kol lengvai rustels ir sutvirtės. Ištraukti iš orkaitės ir leisti atvėsti.
3.
Maskarponę dėti į dubenį ir išsukti šaukštu, kad būtų vientisesnė. Per kelis kartus įmaišyti grietinę. Berti cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaššant po kiekvieno.
4.
Šokoladą supjaustyti smulkiais gabalėliais. Ant apkepto pyrago pagrindo pilti pusę maskarponės kremo. Ant jo užberti pusę šokolado kiekio, šaukštu lengvai įspaudžiant į kremą. Atsargiai supilti likusį kremą, berti likusį šokoladą ir šaukštu įspausti į kremą.
5.
Pyragą kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol pyrago viršus sutvirtės šonuose (viduryje gali likti lengvai tyvuliuojantis, lyg žele).
6.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti ir tik tada pjaustyti. O pats skaniausias šis pyragas būna per naktį pastovėjęs šaldytuve.
AUTORIUS: Tatjana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Gintare
2017-06-15 09:53
O vietoj maskarpones galima butu kazin desertine varske naudoti?? :) ATSAKYTI
Toma
2017-06-15 20:20
Skonis bus šiek tiek kitoks, bet tikrai galima, irgi pavyks skaniai. Tik jeigu varškė jau saldinta, dėkite mažiau cukraus negu kad pagal receptą parašyta ir papildomai į kremą įmaišykite 1-2 šaukštus krakmolo ATSAKYTI
Jolanta
2017-04-06 19:18
Kaip manote, ar tiktų graikiškas jogurtas vietoj grietinės? ATSAKYTI
Vida
2017-04-07 17:33
Jolanta, tikrai kad tiktų :-) Kadangi maskarponė gana riebi, jos riebumo užteks, kad pyragas liktų drėgnas ir skanus ATSAKYTI
Rosita
2017-04-05 20:46
Kokio dydžio formą naudojate?:) ATSAKYTI
Loreta
2017-04-05 22:26
As naudojau 26 cm forma, bet turetu tikti ir 24 cm ATSAKYTI
Eglė
2012-06-07 19:41
Išbandyta ! Labai labai skanus ir geras pyragas. Nemažas, galima kepti šventei. Ačiū už puikų receptą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital