Sultinga orkaitėje kepta sprandinė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Sultinga orkaitėje kepta sprandinė
Sultinga orkaitėje kepta sprandinė
Sultinga orkaitėje kepta sprandinė
Sultinga orkaitėje kepta sprandinė
Sultinga orkaitėje kepta sprandinė
Sultinga orkaitėje kepta sprandinė
Sultinga orkaitėje kepta sprandinė
Autorius apie receptą: Ką galima pagaminti iš sprandinės be šašlykų? Labai labai daug ką, vienas iš variantų - orkaitėje kepta sprandinė. Ką galima pagaminti iš sprandinės be šašlykų? Labai labai daug ką, vienas iš variantų - orkaitėje kepta sprandinė. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės (apytikriai)
4 šaukštai majonezo (pilnų)
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
4 skiltelės česnako
1 saujelė džiovinto raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sprandinę perpjauti per pusę, bet ne iki galo, palikti porą centimetrų, padėti ant stalo taip, kad būtų graži išklotinė.
2.
Mėsą pabarstyti prieskoniais, pipirais, druska, raudonėliais.
3.
Pomidorus ir česnaką susmulkinti, sudėti ant mėsos ir viską labai gerai įtrinti. Visą sprandinės plotą ištepti majonezu ir suvynioti į suktinuką, įdėti į kepimo rankovę ir sandariai surišti. Įdėti į šaldytuvą 12 valandų ar visai parai marinuotis.
4.
Marinuotą sprandinę kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 70 minučių. Tuomet prakirpti rankovę, temperatūrą padidinti iki 180 C laipsnių ir pakepti dar 10 minučių.
5.
Iškepusią mėsą palaikyti ją dar bent 15 minučių išjungtoje orkaitėje ir tik tuomet pjaustyti.
6.
Tiekiau su bulvių koše į kurią įdėjau porą morkų, o visa kita dariau kaip įprastai: viską išviriau, nusunkiau, sugrūdau, įdėjau sviesto, įpyliau pieno.
7.
Salotoms susmulkinau gūžinę salotą, šiaudeliais supjausčiau agurką, susmulkinau pomidorus, įdėjau porą šaukštų graikiško jogurto, po pusę šaukštelio balto vyno acto ir krienų, pagardinau krapais, druska ir viską gerai išmaišiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Indrė
2022-01-05 18:10
Ačiū vyrui patiko ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital