Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
~ 10 kg šviežių lašinių palties su kumpiu
1 kg druskos
1 šaukštelis cukraus
3 šaukštai maltų lauro lapelių
2 šaukštai maltų juodųjų pipirų
3 galvos česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Neplautus lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausia, kad paraustų, juos ištrinti cukrumi, po to druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Galima laikyti ir kaimo troboje prie krosnies. Maždaug po mėnesio galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius. Mes taip ir darome, nes sveikiau, nei rūkyti.