Špinatų tortas su aviečių kremu

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Špinatų tortas su aviečių kremu
Autorius apie receptą: Nuostabiai pavasariškas, ryškus, gaivus tortukas, kurį nesunkiai pagaminsite. Nuostabiai pavasariškas, ryškus, gaivus tortukas, kurį nesunkiai pagaminsite. Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
130 gramų kvietinių miltų
100 gramų špinatų (galima naudoti ir šaldytus)
100 mililitrų aliejaus
120 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
100 gramų aviečių (trintų)
20 gramų želatinos
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Špinatus sudedame į maisto smulkintuvą, supilame aliejų, citrinos sultis ir sutriname iki visiškos tyrės.
2.
Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir citrinos žievele, kol masė padvigubėja. Supilame špinatus ir viską gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome ir supilame į aliejumi pateptą atsegamą kepimo formą.
3.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku - jei jis aplipęs tešla, kepame dar 7 min ir vėl tikriname. Iškepusį biskvitą paliekame atvėsti ir tuomet supjaustome į tris dalis.
4.
Kremui želatiną užpilti 50 ml vandens ir palikti brinkti 15 min. Po to kaitinant maišyti, kol ištirps, tik neužvirinti! Atvėsinti.
5.
Grietinėlę, cukrų išplakite iki standžių putų ir sudėkite maskarponės sūrį. Sudėkite trintas avietes. Išmaišykite. Atvėsusią želatiną nuolat maišydami, plona srovele supilkite į kremą.
6.
Surenkame tortą. Dedame vieną biskvito lakštą į tą pačią atsegamą kepimo formą, apjuosiame kepimo formos kraštus acetato juosta (ar bent jau kepimo popieriumi, kad išimti tortą būtų lengviau ir krašteliai neprikibtų). Jeigu biskvitas jums atrodo per sausas, galite jį sulaistyti saldžia arbata. Užtepame puse kremo, dedame sekantį biskvito lakštą, tepame likusį kremą. Tuomet paskutinį biskvitą sutrupiname pirštais ir barstome ant viršaus. Galite puošti uogomis. Padedame į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia per naktį), kad sustingtų.
Patarimai:
Kepimo formą 21 cm skersmens.
AUTORIUS: Giedrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital