Sotus sprandinės ir bulvių apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mėsos ir bulvių apkepas
Mėsos ir bulvių apkepas
Mėsos ir bulvių apkepas
Autorius apie receptą: Pietums puikiai tiks sotus ir gardus sprandinės ir bulvių apkepas. Pietums puikiai tiks sotus ir gardus sprandinės ir bulvių apkepas. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų bulvių (didelių)
700 gramų maltos kiaulienos (sprandinės)
500 mililitrų pieno
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 vienetai svogūnų (didelių)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai morkų (didelių)
2 šaukštai majonezo
pagal skonį prieskonių (aštresnių)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas sutarkuoti burokine tarka.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūnus, morkas ir apkepti, kai apkeps, įpilti vandens ir dar patroškinti.
3.
Į dubenį dėti maltą mėsą, berti druską, prieskonines žoleles, pipirus, prieskonius, dėti majonezą, gerai išmaišyti.
4.
Penkias bulves supjaustyti iki 2 mm storio griežinėliais.
5.
Kepimo formą aptepti aliejumi, sudėti bulves, pabarstyti druska, prieskoniais, sudėti mėsą ir paskirstyti per visą plotį, sudėti morka sus svogūnais.
6.
Likusias 5 bulves supjaustyti iki 2 mm storio griežinėliais, sudėlioti ant morkų ir svogūnų sluoksnio. Pabarstyti druska, prieskoniais.
7.
Į dubenį įmušti kiaušinius, pilti pieną, išplakti, įberti druskos, pipirų, prieskonių ir supilti ant apkepo.
8.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių, tuomet sumažinti kaitrą iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepti dar apie 30 minučių. Pabarstyti sūriu ir pakepti iki kol išsilydys ir paskrus. Ar iškepęs, tikrinti pagaliuku - įsmeigti, o jei lengvai sminga, bus iškepęs. Kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio - plonesnis keps trumpiau, o storesnis kiek ilgiau.
9.
Labai tinka tiekti su pomidorų padažu ir marinuotais agurkėliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital