Šonkauliukai su česnakiniais trupiniais ir degintais žiediniais kopūstais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šonkauliukai su česnakiniais trupiniais ir degintais žiediniais kopūstais
Šonkauliukai su česnakiniais trupiniais ir degintais žiediniais kopūstais
Autorius apie receptą: Gardieji šonkauliukai su ypatingais česnakiniais trupiniais ir degintais žiediniais kopūstais. Paruošti nėra sudėtinga, o vakarienę pavers išskirtine. Gardieji šonkauliukai su ypatingais česnakiniais trupiniais ir degintais žiediniais kopūstais. Paruošti nėra sudėtinga, o vakarienę pavers išskirtine. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
Marinatui:
100 gramų pomidorų
100 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų garstyčių
20 gramų aitriosios paprikos
20 gramų česnako
20 gramų čiobrelių
Trupiniams:
200 gramų čiabatos (ar kitos baltos duonos)
100 gramų sviesto
30 gramų česnako
5 gramai čiobrelių
2 gramai maltos kalendros
2 gramai malto kardamono
pagal skonį druskos
Padažui:
100 gramų marinatas (likusio nuo šonkaulių)
100 gramų pomidorų
20 gramų petražolių
20 gramų aitriosios paprikos
10 gramų peletrūno
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų žiedinių kopūstų
100 gramų alyvuogių aliejaus
100 gramų grietinėlės
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui aitrieji pipirai ir česnakas susmulkinami griežinėliais, žolelės susmulkinamos, sudedamos garstyčios, per pusę pjaustyti pomidorai. Užpilamas alyvuogių aliejus, išmaišoma.
2.
Šonkauliai įtrinami marinatu. Sudedami į vakuumo maišelį ir, ištraukus orą, užlydomas kraštas.
3.
Į cirkuliavimo indą supilamas vanduo iki nurodytos ribos. Įjungus cirkuliatorių kaitinama iki 60 C laipsnių. Sudedami vakuumuoti šonkauliukai ir cirkuliuojama 10 valandų.
4.
Šonkauliai išimami, nusausinami ir apkepami keptuvėje iš abiejų pusių. Dedami į orkaitę ir 2 minutes pakepinami 200 C laipsnių orkaitėje. Supjaustomi griežinėliais.
5.
Trupiniams ant sviesto pakepinami griežinėliais pjaustyti česnakai.Po 2 minučių sudedama kubeliais supjaustyta duona, kardamonas, kalendra. Kepinama apie 2 minutes. Sudedami čiobreliai, druska, išmaišoma. Sudedama ant kepimo formos, kepama 200 C laipsnių orkaitėje iki 5 minučių. Sutrupinama iki vientisų trupinių.
6.
Žiedinis kopūstas supjaustomas žiedynais. Mažosios šakelės kepamos alyvuogių aliejuje, įkaitintame iki 180 C laipsnių iki 1 minutės. Nusausinama ir pasūdoma.
7.
Kita žiedinio kopūsto dalis užpilama vandeniu ir verdama apie 10 minučių. Nupilamas vanduo, užpilama grietinėlė, dedamas sviestas, verdama apie 5 minutes. Sutrinama trintuvu ir paskaninama druska.
8.
Padažui petražolės, aitrioji paprika, peletrūnas, pomidorai susmulkinami mažais kubeliais, įpilamas marinatas. Sumaišoma, paskaninama druska.
9.
Šonkauliai tiekiami ant česnakinių duonos trupinių su žiediniais kopūstais ir padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital