Šokoladinis zefyrinis tortas

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šokoladinis zefyrinis tortas
Šokoladinis zefyrinis tortas
Šokoladinis zefyrinis tortas
Šokoladinis zefyrinis tortas
Autorius apie receptą: Šokoladinis, tirpstantis burnoje desertas. Neabejotinas pretendentas tapti Jūsų šventinio stalo žvaigžde. Šokoladinis, tirpstantis burnoje desertas. Neabejotinas pretendentas tapti Jūsų šventinio stalo žvaigžde. Monika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
1 gramas kiaušinių
100 gramų rudojo cukraus
40 gramų juodojo šokolado
40 gramų sviesto
40 gramų kvietinių miltų
10 gramų kakavos
Musui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
220 gramų zefyrų
200 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui ištirpiname šokoladą ir sviestą. Paliekame kiek pravėsti.
2.
Miltus sumaišome su kakava ir persijojame.
3.
Kiaušinį ir rudąjį cukrų išplakame iki standžių putų. Mentele į kiaušinio masę įmaišome pravėsusią šokolado ir sviesto masę. Galiausiai suberiame mitus ir kakavą. Atsargiai permaišome mentele.
4.
Kepame 16-18 cm skersmens kepimo formoje 140 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ištraukiame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
5.
Šokoladiniai putėsiai. Zefyrus ("marshmallow") suberiame į dubenį ir dedame į mikrobangų krosnelę 20 sekundžių. Ištraukiame, lengvai permaišome ir dedame dar kartą 20 sekundžių. Ištraukus, permaišome, įpilame 100 g grietinėlės ir vėl į mikrobangų krosnelę 20 sekundžių.
6.
Šokoladą susmulkiname peiliu, beriame ant zefyrų ir grietinėlės masės. Viskas vėl keliauja į mikrobangų krosnelę 20 sekundžių. Permaišome. Turėtume nematyti jokių nesusilydžiusių šokolado ar zefyrų gabaliukų. Jeigu reikia, dar trumpai šildote ir maišote, kol išeis vientisa masė.
7.
Šaltą likusią grietinėlę (300 g) išplakame iki lengvų putų, ištirpusių ledų konsistencijos. Į išplaktą grietinėlę per tris kartus atsargiai įmaišome vos pravėsintą šokolado-zefyrų masę. Turi išeiti šokoladiniai, lengvi putėsiai. Masę pilame ant iškepto ir atvėsinto pagrindo. Dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms.
8.
Viršų puošiame savo nuožiūra. Labai tinka juodo šokolado ir riebios grietinėlės užpilas, santykiu 1:1.
Patarimai:
Jeigu neturite namuose mikrobangų krosnelės, zefyrus tirpinti galite ant garų vonelės. Puikiai pavyks, tik vos ilgiau užtruksite.
AUTORIUS: Monika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital