Šokoladinis kremas su obuoliais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šokoladinis kremas su obuoliais
Šokoladinis kremas su obuoliais
Šokoladinis kremas su obuoliais
Autorius apie receptą: Šiam desertui pagaminti nereikia skirti daug laiko ar pastangų, viską padarysite greitai ir labai lengvai, tik prireiks šiek tiek kantrybės iki kol kremas sustings šaldymo Šiam desertui pagaminti nereikia skirti daug laiko ar pastangų, viską padarysite greitai ir labai lengvai, tik prireiks šiek tiek kantrybės iki kol kremas sustings šaldymo kameroje, o kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (riebios)
100 gramų juodojo šokolado
20 gramų cukraus
2 gramai aitriosios paprikos
1 žiupsnelis kardamono
pagal skonį vanilės
Garnyrui:
100 gramų obuolių
1 vienetas citrinų (nedidelės)
10 gramų cukraus
10 gramų konjako
1 gramas kardamono
pagal skonį mėtų (šviežios)
Patiekiant:
pagal poreikį uogų
pagal poreikį mėtų (šviežios, lapelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grietinėlė išplakama drauge su vanile. Šlakelį palikti šokoladui.
2.
Šokoladas ištirpinamas ant nedidelės kaitros ar virš garų vonelės. Įtarkuojamas kardamonas. Dedamas smulkintas čili ir išmaišoma. Truputį atvėsinama.
3.
Į šokoladą pilti šlakelį grietinėlės, išmaišyti. Berti cukrų, išmaišyti.
4.
Šokoladinė masė dedama į plaktą grietinėlę ir viskas gerai išmaišoma.
5.
Paruoštas kremas dedamas į silikonines formeles. Dedama į šaldiklį 20-30 minučių, kad sustingtų.
6.
Obuoliai supjaustomi nedideliais gabalėliais ir sumaišomi su iš citrinos išspaustomis sultimis, smulkintomis mėtomis, konjaku, cukrumi bei kardamonu. Paliekami 15-20 minučių pasimarinuoti.
7.
Sustingęs kremas išimamas iš formelių ir tiekiamas su marinuotais obuoliais, uogomis ir mėtų lapeliais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital