1.
Dubenyje sumaišykite miltus su kakava ir druska.
2.
Burokėlius sutarkuokite.
3.
Prikaistuvyje ištirpinkite šokoladą su sviestu. Palikite pravėsti.
4.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilkite ištirpintą šokoladą su sviestu, suberkite tarkuotus burokėlius, išmaišykite. Po truputį suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
5.
Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
6.
Kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė. Jei įsmeigsite ir ištrauksite švarų, tešla neaplipusį pagaliuką – iškepė. Jei ne, kepkite dar 5 minutes ir vėl tikrinkite. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir supjaustykite kvadratėliais.