Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Nekeptas tortas su avokadų kremu
Nekeptas tortas su avokadų kremu
Nekeptas tortas su avokadų kremu
Nekeptas tortas su avokadų kremu
Autorius apie receptą: Gaivus, gardus torčiukas, mums labai patiko! Gaivus, gardus torčiukas, mums labai patiko! Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
120 gramų anakardžių riešutų
1 vienetas apelsinų
6 vienetai džiovintų abrikosų
6 vienetai džiovintų slyvų
3 šaukštai avižų sėlenų
Įdarui:
2 vienetai avokadų (gerai prinokusių, minkštų)
250 gramų graikiško jogurto
250 gramų kreminio sūrio
100 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
15 gramų želatinos
2 šaukštai cukraus pudros
Viršui:
150 gramų džiovintų abrikosų
150 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
8 gramai želatinos
1 šaukštelis apelsino žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui džiovintus abrikosus ir slyvas 30 min užmerkite apelsinų sultyse. Originaliame recepte reikia nupilti likusias sultis, o aš nenupyliau ir dar įdėjau keliais šaukstais daugiau avižų sėlenų (ne 2-3 šaukštus o 4-5). Sutrinkite smulkintuvu riešutus, džiovintus vaisius ir sėlenas iki vientisos masės, pridėkite apelsinų žievelės. Šią masę sudėkite į 20–22 cm skersmens formą ir prispauskite šaukštu prie dugno. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite sūrio masę.
2.
Sūrio sluoksniui (įdarui) želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite 15 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Išskobtą avokadų minkštimą sublenderiuokite su jogurtu ir "Philadelphia"sūriu, įdėkite cukraus pudros. Kelis šaukštus avokado ir sūrio mišinio dėkite į ištirpintą želatiną ir išmaišykite, ir tik po to sumaišykite su pagrindine mase. Supilkite masę ant paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
3.
Abrikosų sluoksniui (viršui) džiovintus abrikosus 1 val. užmerkite vandenyje, po to trumpai pavirkite, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir sudėkite apelsinų žievelę. Viską sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite 15 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną supilkite į abrikosų masę, ir viską gerai išmaišykite. Kai sūrio sluoksnio viršus truputį apstings, užpilkite abrikosų sluoksnį ir pastatykite į šaldytuvą sustingti, geriausiai per naktį. Skanaus!
Patarimai:
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Edita
2020-12-28 13:03
Aštrus viršutinis skonis. Labai jaučiasi abrikosai (savaime suprantama). Jei viršutinį sluoksnį pakeisti kitu-idealus tortas ATSAKYTI
Inga
2020-09-21 22:22
Puikus, geras receptas. Visiems patiko vežiausi į svečius. Darysiu dar karta☺️ ATSAKYTI
Giedrė
2018-02-27 21:58
Sveiki, kokio skersmas torto forma? ATSAKYTI
Laura
2018-03-01 12:00
Parašyta pirmame gaminimo žingsnyje :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital