Šokoladiniai keksiukai su riešutų sviesto kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Šokoladiniai keksiukai su riešutų sviesto kremu
Autorius apie receptą: Jeigu galvojate ar sudėtinga pagaminti, atsakyčiau, kad visai ne, jei tik neperplaksite tešlos. Klausiate ar labai skanu? Taip, tikrai, jei mėgstate riešutų sviestą. Aš Jeigu galvojate ar sudėtinga pagaminti, atsakyčiau, kad visai ne, jei tik neperplaksite tešlos. Klausiate ar labai skanu? Taip, tikrai, jei mėgstate riešutų sviestą. Aš anksčiau nebuvau didelė riešutų sviesto mėgėja, bet, tiesą sakant, gyvendama Lietuvoje nelabai supratau kur ir kaip jį naudoti. O čia Amerikoje viskas labai aišku, riešutų sviestą naudojame gaminti kremams arba tepame ant batono kartu su džemu, sveikuoliai valgo su obuolių skiltelėmis. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
2 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
120 mililitrų kefyro (ar pasukų, kambario temperatūros)
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus
100 gramų rudojo cukraus (smulkaus)
80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
40 gramų kakavos
1 šaukštas tirpios kavos
1.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
240 gramų riešutų sviesto (kreminio, kambario temperatūros)
220 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus pudros
2 šaukšteliai pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viename inde sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
2.
Kitame dideliame inde išplakame plakimo šluotele kiaušinius su cukrumi, rudu cukrumi, aliejumi, tirpios kavos milteliais ir vanilės ekstraktu. Po truputį suberiame miltus, pilame kefyrą ir išplakame plakimo šluotele. Nereikia perplakti, kitaip keksiukai gražiai neiškils. Tešla bus gana skysta.
3.
Išdėliojame 14 keksiukų popierėlių keksiukų formelėse ir tolygiai padaliname tešlą. Tešlos turėtų būti iki pusės keksiuko formelės (ir ne daugiau!).
4.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje 18-20 minučių. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs. Iškepusius keksiukus išimame iš orkaitės ir paliekame 10 minučių atvėsti keksiukų formelėje, po to išimame ir sudedame ant lėkštės. Keksiukai turi būti visiškai atvėsę, kai juos dekoruosite.
5.
Kremui kambario temperatūros sviestą ir riešutų sviestą išplakame elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Po truputį suberiame cukraus pudrą ir išplakame elektriniu plakikliu. Supilame pieną, vanilės ekstraktą ir gerai išplakame.
6.
Kremą sudedame į konditerinį švirkštą ir dekoruojame keksiukus. Valgome iškart, o likusius keksiukus laikome šaldytuve uždengtus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital