Autorius apie receptą:
Puikus desertas tiems, kas mėgsta chalvą, ši kiek kitokia - šokoladinė. Kvapni, greitai paruošiama ir labai patinka mažiesiems smaližiams. Be to, saulėgrąžos maistingos ir
Puikus desertas tiems, kas mėgsta chalvą, ši kiek kitokia - šokoladinė. Kvapni, greitai paruošiama ir labai patinka mažiesiems smaližiams. Be to, saulėgrąžos maistingos ir naudingos!
(...daugiau)(...mažiau)
Karolina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
160 gramų
lukštentų saulėgrąžų
120 gramų
razinų
2 šaukštai
kakavos
(kokybiškos)
1 šaukštas
medaus
(arba klevų sirupo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Saulėgrąžas maišant truputėlį pakepinti sausoje keptuvėje iki paskleis malonų kvapą (atsargiai, nesudeginkite). Palikti atvėsti.
2.
Virtuviniame kombaine ar blenderiu sutrinti saulėgrąžų sėklas su razinomis iki duagmaž vientisos, lipnios masės.
3.
Suberti kakavą, įdėti medų ir kruopščiai išmaišyti.
4.
Formą (galima naudoti tiesiog dubenėlį, tuomet chalva bus apvali) iškloti maistine plėvele. Sudėti chalvos masę, išlyginti paviršių ir valandai-dviems (arba galima nakčiai) dėti į šaldytuvą, jog sutvirtėtų.
Niekas panasaus i chalva man nesigavo. Palikau stoveti per nakti, mase vistiek dregna ir tepli/lipni , skonis kaip tu batoneliu/saldainiu kur buna is saulegrazu ir medaus. Dariau viska kaip parasyta, sveriau svarstyklemis, ka galejau padaryti ne taip? :/
ATSAKYTI
Smalsutė
2020-12-22 21:39
O jei kakavą pakeisčiau šokoladu? Ar gautųsi per nelyg lipni ir drėgna masė?
ATSAKYTI