Sojų faršo ir pievagrybių kotletukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sojų faršo ir pievagrybių kotletukai
Sojų faršo ir pievagrybių kotletukai
Sojų faršo ir pievagrybių kotletukai
Sojų faršo ir pievagrybių kotletukai
Autorius apie receptą: Į kotletukų masę įmaišę keptų daržovių – svogūnų, česnakų, morkų, pievagrybių, – suteiksite jiems ne tik papildomo skonio, bet ir malonaus sultingumo. Tokie Į kotletukų masę įmaišę keptų daržovių – svogūnų, česnakų, morkų, pievagrybių, – suteiksite jiems ne tik papildomo skonio, bet ir malonaus sultingumo. Tokie kotletukai iškeps kvapnūs, minkšti ir išties labai gardūs. Patiekti juos galite su bulvių koše, su mėgstamomis daržovių salotomis ar su švelniu kremiškos tekstūros pievagrybių padažu. Formavimui skirtas „Naturli“ sojų faršas yra puikus pasirinkimas, kai norite iškepti augalinės kilmės kotletukų. Šis produktas unikalus tuo, kad tiek savo tekstūra, tiek skoniu yra artimas tradicinei maltai mėsai. Kotletukus formuoti bus ypač paprasta, nes masė yra lipni, o kepami kotletukai nebyrės, net jei nanaudosite kiaušinio ar jo alternatyvų. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
300 gramų sojos faršo (naudojau „Naturli“ formuojamo)
100 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1 pundelis petražolių
Padažui:
200 gramų rudųjų pievagrybių
125 mililitrai daržovių sultinio
125 mililitrai kokosų kremo
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
2 šaukštai maistinių mielių
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštelis garstyčių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iškepkite kotletus. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai tarkuotą morką ir kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
2.
Suberkite smulkiai pjaustytus pievagrybius. Kepkite, kol išskirs skystį ir jis nugaruos. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Pagardinkite druska, pipirais. Išmaišykite. Nukaiskite ir atvėsinkite.
3.
Dubenyje sumaišykite formuojamą sojų faršą, keptas daržoves ir šaukštą miltų.
4.
Semkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų delnų formuokite nedidelius kotletukus. Kepkite virš vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje, alyvuogių aliejuje, po kelias minutes iš abiejų pusių, kol kotletukai gražiai apskrus išorėje ir viduje bus iškepę.
5.
Kol kotletukai kepa, kitoje keptuvėje paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę. Suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 4-5 minutes. Suberkite miltus ir išmaišykite, kol jų neliks sausų.
6.
Pamažu maišydami supilkite sultinį ir kokosų kremą. Pagardinkite garstyčiomis, maistinių mielių dribsniais, druska ir pipirais. Išmaišykite.
7.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite virsnoti virš vidutinio dydžio ugnies apie 7 minutes, kol padažas sutirštės. Prieš nukaičiant nuo ugnies, įmaišykite ryšelį smulkintų petražolių.
8.
Patiekite kotletukus su pievagrybių padažu.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital