Slyvų ir rikotos pyragas

AUTORIUS:
Bernadeta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Slyvų ir rikotos pyragas
Slyvų ir rikotos pyragas
Slyvų ir rikotos pyragas
Slyvų ir rikotos pyragas
Autorius apie receptą: Drėgnas, tirpstantis burnoje slyvų ir rikotos apverstas pyragas. Rikotą galimą lengvai keisti trinta varške, o slyvas - obuoliais, abrikosais, persikais. Drėgnas, tirpstantis burnoje slyvų ir rikotos apverstas pyragas. Rikotą galimą lengvai keisti trinta varške, o slyvas - obuoliais, abrikosais, persikais. Bernadeta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai slyvų
250 gramų rikotos sūrio
200 gramų kvietinių miltų
125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
20 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas pieno
pagal poreikį citrinos žievelės (tarkuotos)
1 žiupsnis druskos
Papildomai:
15 gramų sviesto (formos aptepimui, apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.
2.
Išklokite kepimo popieriumi 20-22 cm skersmens kepimo formą. Ją ištepkite sviestu, maždaug 10-20 g (dėjau iš akies) ir paberkite 20-40 gramų rudojo cukraus (orientuotis pagal vaisių saldumą) ir išdėliokite slyvas.
3.
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi, žiupsniu druskos ir vanile. Maišydami, po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite rikotą, supilkite citrinos sultis ir toliau gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite. Jei tešla labai kieta ir nelengvai maišoma įpilkite kelis šaukštus pieno (aš naudojau apie 2 valgomuosius šaukštus). Tešla turi būti tirštesnė už grietinės konsistenciją.
4.
Sudėkite tešlą ant paruoštų slyvų su cukrumi.
5.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
6.
Išėmus iš orkaitės visiškai atvėsinkite ir tik tada apverskite.
AUTORIUS: Bernadeta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital