1.
Slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti brinkti. Vėliau nupilti ir nusausinti popieriniu rankšluostėliu vandens perteklių.
2.
Kepimo formos, nuimamu kraštu, žiedą (naudoju 20 cm skersmens) apsukti maistine plėvele ir statyti į lėkštę.
3.
Liežuvi supjaustyti kubeliais ar juostelėmis ir išdėlioti lėkštės dugne.
4.
Kiaušinius sutarkuoti ir paskleisti ant liežuvio. Aptepti truputėliu majonezo.
5.
Agurkus supjausti kubeliais ar juostelėmis, nupilti vandens perteklių. Būtinai nupilkite vandens perteklių, kitaip salotos gali pavandenyti. Išdėlioti formoje.
6.
Riešutus sukapoti ir tolygiai pabarstyti agurkus.
7.
Slyvas supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant riešutų.
8.
Sūrį sutarkuoti ir paskirstyti formoje. Aptepti majonezu ir palikti porą valandų pastovėti šaltai.
•
Jeigu norite kiek pikantiškesnio skonio, ant mėsos galima dėti šiek tiek smulkinto svogūnų ar poro.
•
Papuošti tinka smulkintais krapais, granatų sėklomis, smulkinta paprika, bet labai skanu ir be papuošimų.