Sluoksniuotas pudingo ir sausainių desertas Helovinui ala „Dirt pudding”

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Sluoksniuotas pudingo ir sausainių desertas Helovinui ala „Dirt pudding”
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sluoksniuotas pudingo ir sausainių desertas Helovinui ala „Dirt pudding”
Sluoksniuotas pudingo ir sausainių desertas Helovinui ala „Dirt pudding”
Sluoksniuotas pudingo ir sausainių desertas Helovinui ala „Dirt pudding”
Autorius apie receptą: Jei šią šventę minite ir norite nustebinti mažuosius šeimos narius ar tiesiog pasilepinti gardžiu desertu, šis sluoksniuotas pudingo skanėstas tikrai patiks. Švelnus Jei šią šventę minite ir norite nustebinti mažuosius šeimos narius ar tiesiog pasilepinti gardžiu desertu, šis sluoksniuotas pudingo skanėstas tikrai patiks. Švelnus pudingo sluoksnis kažkuo primena minkštus ledus, o poroje su šokoladiniais sausainiais sukuria fantastišką skonių derinį. Šis desertas kilęs iš JAV, kur vadinamas „Dirt pudding“, kas išvertus būtų „purvo pudingas“. Būtent iš ten kilusi ir tradicija Helovinui jį puošti guminukų kirmėliukais. Žinoma, deserto nepapuošus, jis puikiai tiks ir bet kuriai kitai progai. Ypač, kai norisi skaniai, greitai ir nesudėtingai. Beje, pudingą mes ruošėme patys (nes na jį pagaminti tetrunka 10 min), bet jei norite, puikiai tiks ir pudingas iš pakelio. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
300 gramų oreo sausainių (arba kitų mėgiamų šokoladinių sausainių)
200 gramų kreminio sūrio (šalto)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus
Pudingui:
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (tinka ir bulvių krakmolas)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
pagal poreikį guminukų (kirmėliukų formos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pudingui į puodą pilti 400 ml pieno ir kaitinti iki beveik užvirs. Jis turi būti garuojantis, bet dar ne verdantis.
2.
Kol kaista pienas, trynius, cukrų, krakmolą ir likusius 100 ml pieno išplakti šluotele.
3.
Paruoštą pieno mišinį plona srovele nuolat maišant šluotele supilti į karštą pieną. Kelias minutes pavirti nuolat maišant konditerine šluotele iki kol pudingas sutirštės, o paviršiuje ims kilti tarsi burbuliukai. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti vanilės ekstraktą.
4.
Dar karštą (būtinai) pudingą sukrėsti į platesnį dubenį ar kitokį platesnį indą, o viršų uždengti maistine plėvele taip, kad ji liestųsi prie pudingo. Palikti pudingą visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.
5.
Į dubenį dėti kreminį sūrį, pilti grietinėlę, berti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu iki puraus, laikančio formą kremo.
6.
Atvėsusį pudingą gerai išmaišyti mentele arba mediniu šaukštu, kad būtų vientisesnės tekstūros (jokiu būdu neplakti, nes suskystės). Į pudingą per kelis kartus įmaišyti išplaktą kremą, kaskart švelniai išmaišant mentele.
7.
Sausainius sutraiškyti kočėlu arba smulkiai sulaužyti.
8.
Į stiklines dėti sluoksnį sausainių trupinių, tada kremo, vėl trupinių, vėl kremo ir galiausiai vėl trupinių. Dėti į šaldytuvą bent valandai, kad atšaltų (taip daug skaniau).
9.
Patiekiant papuošti guminukais.
Patarimai:
Tikslus porcijų kiekis priklausys nuo to, kokio dydžio stiklines naudosite ir kiek sluoksnių deserto darysite.
Desertą galima daryti ir viename inde (tiktų 20 - 23 cm skersmens), tuomet berkite sausainių sluoksnį, lengvai spustelėkite, sukrėskite kremą ir viršų pabarstykite likusiais trupintais sausainiais. Atšaldykite ir papuoškite guminukais.
Jei skubate, pudingą galima daryti ir iš pakelio, pagal instrukcijas ant jo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital