Autorius apie receptą:
Labai mėgstu bulvinius blynus, bet kai šilta kažkaip jų nesinori, užtai juos kepu kai atšąla orai. Vos keli ingredientai ir be galo skanūs pietūs ar vakarienė.
Labai mėgstu bulvinius blynus, bet kai šilta kažkaip jų nesinori, užtai juos kepu kai atšąla orai. Vos keli ingredientai ir be galo skanūs pietūs ar vakarienė.
Nijolė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1.5 kilogramo
bulvių
2 vienetai
kiaušinių
2 vienetai
svogūnų
2 skiltelės
česnako
pagal poreikį
druskos
šiek tiek
maltų juodųjų pipirų
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskusti, sutarkuoti smulkia tarka, supilti į sietelį, kad nusivarvėtų skystis.
2.
Į nusivarvėjusius tarkius, įmušti kiaušinius, įtarkuoti smulkia tarka svogūnus ir česnakus, įdėti nuo tarkių susidariusį krakmolą, pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti po šaukštą bulvių tarkių kiekvienam blynui. Kepti iš abiejų pusių, primažinus kaitrą. Kepti, kol gražiai apskrus.
4.
Patiekiau varškės-grietinės, česnako padažu ir obuoliene.