Silkės ir bulvių salotos - gaivios ir sočios

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Silkės salotos su bulvėmis
Silkės salotos su bulvėmis
Silkės salotos su bulvėmis
Autorius apie receptą: Šios silkės salotos yra gaivios, turtingos skonių ir tuo pačiu puikiai pasotinančios. Joms mane įkvėpė Bon Appetit pamatytas Nicos salotų receptas, tik vietoje tuno aš Šios silkės salotos yra gaivios, turtingos skonių ir tuo pačiu puikiai pasotinančios. Joms mane įkvėpė Bon Appetit pamatytas Nicos salotų receptas, tik vietoje tuno aš rinkausi savo mėgiamą silkę. Šias salotas galite patiekti kiekvienam atskirai arba vienoje didelėje lėkštėje, iš kurios kiekvienas valgytojas galės įsidėti ingredientų. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų bulvių (šviežių mažų arba pasmulkintų didesnių)
2 gabalėliai ZIGMO KLASIKINĖS silkių filė aliejuje, silpnai sūdytos
5 vienetai kiaušinių
2 vienetai agurkų
1 sauja šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos, arba smidrų aš ridikėlių)
1 saujelė kaparėlių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio pipirų
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis medaus
2 šaukšteliai dižono garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulvytes apšlakstome aliejumi, pabarstome druska bei pipirais. Rankomis išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Kepame 200 C karšto oro gruzdintuve arba 220 C orkaitėje (kaitinimas viršus+apačia+vėjelis) 20-30 minučių, iki peilis į bulvytę smigs lengvai. Arba galite bulves tiesiog išvirti ir tada pašlakstyti aliejumi bei prieskoniais.
2.
Kiaušinius dedame į verdantį vandenį ir išverdame iki norimo kietumo (aš viriau 7 min). Išgriebiame ir dedame į šaltą vandenį.
3.
Šparagines pupeles verdame pasūdytame vandenyje 2-3 minutes. Išgriebiame, perliejame šaltu vandeniu.
4.
Į didelę lėkštę dedame iškeptas bulvytes, šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą agurką, gabalėliais suraikytą silkės file, perpus perpjautus kiaušinius ir kaparėlius. Viską pabarstome trupučiu pipirų.
5.
Užpilui dubenėlyje gerai sumaišome medų, garstyčias ir citrinos sultis. Tada per kelis kartus vis išmaišydami supilame aliejų. Salotas patiekiame su užpilu.
Patarimai:
Jei kiaušiniai bus tiesiai iš šaldytuvo, juos pirmiausia kelis kartus perliekite šiltu krano vandeniu (jog įdėti į karštą vandenį neįtrūktų dėl staigaus temperatūrų skirtumo).
Vietoje šparaginių pupelių salotoms galite naudoti smidrus (juos užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, tada perliekite šaltu vandeniu) arba ridikėlius (juos tiesiog supjaustykite perpus).
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital