Autorius apie receptą:
Jau greitai bus didžiosios metų šventės, visi suksime galvas ką dėsime ant stalo, kuo vaišinsime svečius ir namiškius, kaip puošime namus ir ką dovanosime vieni kitiems.
Jau greitai bus didžiosios metų šventės, visi suksime galvas ką dėsime ant stalo, kuo vaišinsime svečius ir namiškius, kaip puošime namus ir ką dovanosime vieni kitiems. Silkė kaip visada gros pirmu smuiku, tad jau dabar ieškome to pačio tobuliausio recepto. Siūlau išbandyti dar vieną paprastutį, bet tikrai neprastą silkės receptą.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai
silkių filė
1 vienetas
poro
1 saujelė
džiovintų slyvų
0.5 saujelės
džiovintų spanguolių
0.5 vieneto
citrinų
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Džiovintus vaisius užpilti karštu vandeniu ir pamirkyti kelias minutes, išėmus iš vandens nusausinti. Slyvas supjaustyti šiaudeliais.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti pjaustytą porą, kol suminkštės.
3.
Į lėkštę dėti sluoksnį kepintų porų, sluoksnį džiovintų vaisių ir pjaustytą silkių filė. Apšlakstyti citrinos sultimis.