Silkė su lengvai karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija
Autorius apie receptą:
Ši sikė tikrai bus tiek Velykų, tiek Kūčių stalo pažiba. Labai skani, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama. Šio kiekio užteks vienai didelei
Ši sikė tikrai bus tiek Velykų, tiek Kūčių stalo pažiba. Labai skani, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama. Šio kiekio užteks vienai didelei apie 30 cm silkinei arba dviems mažesnėms. Beje, jeigu džiovintos spanguolės, kurias naudosite gaminimui, kietokios, jas galite prieš gamindami valandėlę pamirkyti vandenyje, jog truputį suminkštėtų. O jeigu neturite ar nemėgstate spanguolių, jas drąsiai galite keisti razinomis ar džiovintomis slyvomis.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
200 gramų
silkių filė
3 vienetai
svogūnų
(didesnių)
1 sauja
džiovintų spanguolių
1 šaukštelis
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10 minučių vis pamaišydami. Atsargiai, svogūnai neturi degti, o lengvai pamažu geltonuoti. Jeigu matote, kad per greitai ruduoja, sumažinkite ugnį.
2.
Po 10 minučių įdėkite šaukštelį cukraus ir išmaišykite. Cukraus galima ir nedėti visai, tiesiog jis pagreitina svogūnų karamelizavimosi procesą. Jeigu jo nedėsite, svogūnai karamelizuosis truputį lėčiau ir prie viryklės teks stovėti ilgėliau :)
3.
Kantriai maišydami kepkite dar apie 15 minučių, jeigu norite lengvai karamelizuotų svogūnų, kokius kad gaminau aš (jeigu norite smarkiau karamelizuotų ir dar saldesnių svogūnų, galite juos kepti ir ilgiau - apie pusvalandį).
4.
Į svogūnus įmaišykite spanguoles, gerai viską išmaišykite ir nuimkite keptuvę nuo ugnies. Leiskite įdarui atvėsti, o atvėsusį dėkite ant silkės.
5.
Kaip ir su dauguma silkės patiekalų, taip ir šį galima valgyti iškart, bet pats skaniausias jis būna bent porą valandų (arba per naktį) pastovėjęs. Tada visi skoniai labiau susijungia.