Autorius apie receptą:
Minkštučiai, labai gardūs ir saldžiarūgščiai baltųjų serbentų zefyrai.
Minkštučiai, labai gardūs ir saldžiarūgščiai baltųjų serbentų zefyrai.
Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
330 gramų
cukraus
250 gramų
baltųjų serbentų
50 mililitrų
vandens
20 gramų
želatinos
Pabarstymui:
3 šaukštai
krakmolo
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Serbentus nuplauti ir išsunkti jų sultis. Galima juos sudėti į audinį ir rankomis išsunkti. Sulčių turėtų būti apie 150 ml.
2.
Į dubenį supilti sultis, įberti želatinos ir palaukti apie 15 minučių iki kol išbrinks. Tirpinti nereikia.
3.
Į puodą suberti cukrų, įpilti vandens ir virti ant nedidelės kaitros iki kol pasieks apie 135 C laipsnius arba iki kol įlašinus verdamos masės lašą į šaltą vandenį sirupas sustings į kietą kamuoliuką. Verdant vis drėgnu teptuku pavalyti puodo sieneles, kad ant jų nebūtų likusių cukraus kristalų.
4.
Į dubenį, kuriame plaksite zefyrus, supilti išbrinkusią želatiną, tuomet supilti karštą sirupą ir plakti elektriniu plaktuvu iki kol masė pravės, taps labai puri ir šviesi.
5.
Indą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti krakmolu ir supilti paruoštą masę. Viršų išlyginti ir šiek tiek apiberti krakmolu. Palikti valandai iki kol sutvirtės.
6.
Tuomet supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pjaustant vis pabarstyti krakmolu, kad gabaliukai nekibtų vieni prie kitų ir visko aplinkui. Supjaustytus zefyrus sudėti į sietelį ir nupurtyti krakmolo perteklių.