1.
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps vientisa ir glotni.
2.
Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2 - 3 cm skersmens dešrelę. Kiekvieną dešrelę įvynioti į maistinę plėvelę. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
3.
Sausainukų viršui gana smulkiai sukapoti riešutus ir sumaišyti juos su cukrumi bei cinamonu. Atskirai kitame indelyje lengvai šakute paplakti kiaušinio baltymą.
4.
Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Monetėlių virtų aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų - cukraus mišinį.
5.
Sausainukus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (kol gražiai pagels).
6.
Išėmus iš orkaitės leisti truputį atvėsti, o tada skanauti!