<div class="ingredients">
<h2>Ingredientai:</h2>
<p><br />
120 g sviesto<br />
250 g miltų<br />
80 g cukraus<br />
1 šaukštelio kepimo miltelių<br />
2 šaukštelių vanilinio cukraus<br />
1 kiaušinio trynio<br />
2-3 šaukštų pieno<br />
apie 150 g aviečių uogienės<br />
Cukraus pudros,pabarstyti</p>
</div>
<div class="recipe_make">
<h2 style="text-align: justify;">Gaminimas:</h2>
<p style="text-align: justify;">1. Atšaldytą sviestą (tik ką iš šaldytuvo) sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su miltais. Svarbiausia, kad sviestas nepradėtų tirpti ir kad visas tolygiai susimaišytų su miltais.<br />
2. Į sviesto ir miltų mišinį suberiame cukrų bei vanilinį cukrų ir pirštais viską gražiai trupiname bei maišome, kad pasidarytų tokie trupiniai. Bet pernelyg ilgai netriname, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrumi.<br />
3. Į tą tešlą įdedame kiaušinio trynį ir 2 šaukštus pieno, greitai suminkome tešlą. Kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkome, o suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą valandai pailsėti.<br />
4. Po valandos iš tešlos kočiojame ir darome sausainius, naudojant formeles. Išpjauname apskritimus, viename sausainių poros apskritime padarome skylutes. Aš tam naudoju vaikiškų flomasterių kamštelius arba kvepalų kamštelius<br />
5. Kepame 180<span style="color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;">°</span><wbr style="color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;"></wbr><span style="color: rgb(84, 84, 84); font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: 18.200000762939453px;">C temp.</span> orkaitėje apie 10-12 minučių, kol truputį pagels, neperkepiname.</p>
<p style="text-align: justify;">6. Kol dar šilti tepame uogiene ir klijuojame.</p>
</div>
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)