Autorius apie receptą:
Vos iš kelių ingredientų, puikūs, traškūs aromatingi sausainiai.
Vos iš kelių ingredientų, puikūs, traškūs aromatingi sausainiai.
Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
480 gramų
kvietinių miltų
340 gramų
sviesto
(kambario temperatūros)
100 gramų
cukraus
1 šaukštelis
levandų
(džiovintų)
šiek tiek
vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, miltais, vanile bei džiovintomis levandomis ir užminkyti tešlą. Aš maišiau virtuvės kombainu - juo maišant tešla atrodo kaip trupiniai, bet vėliau puikiai minkosi.
2.
Išminkytą tešlą suspausti į plokščią diską, pridenti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 20 - 30 minučių.
3.
Atšalusią tešlą iškočioti į maždaug 5-7 mm storio lakštą. Išpjauti norimos formos sausainius. Sausainius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarp jų nedidelius tarpelius.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol šiek tiek paruduos.