Produktai:
2kg. pomidorų
300-400 gr. alyvuogių aliejaus
Provanso žolių prieskonių arba rozmarino, baziliko, mairūno, čiobrelių.
druskos
Gaminimas:
Atrinktus sveikus sunokusius pomidorus reikia nuplauti, sausai nušluostyti ir perpjauti išilgai į keletą dalių arba pusiau, jei nedideli. Kad vienodai džiūtų, geriausia, jei gabaliukai bus vienodo dydžio. Pikantiškesnis skonis bus, jei prieš džiovinimą pomidorų gabaliukai apšlakstomi acto ir vandens (1:1) mišiniu ar sudėti į skardą šiek tiek apibarstomi druska, sausais prieskoniais (baziliku, mairūnu, rozmarinu, čiobreliais). Džiovinimo laikas priklauso nuo pomidorų veislės, gabaliukų dydžio, oro drėgnumo ir orkaitės efektyvumo. Paprastai jis trunka 8-10val. 60 laipsn. C temperatūroje, kol taps lankstūs ir nelipnūs. Išdžiūvę pomidorai turi būti tamsiai raudoni (ar kitos intensyvios spalvos), lankstūs, bet nekieti. Džiovintus pomidorus sudėti į indą, įmesti kelias šakeles rozmarino (galima ir porą česnako skiltelių) ir užpilti alyvų aliejumi, kad apsemtų.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)